ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mesolift

Mogelijk ook bekend als mesotherapie.

Mesotherapie, of mesolift, is een alternatieve medische behandeling, waarbij door middel van een kleine injectienaald van slechts 0,3 mm, in sommige gevallen gemonteerd op een injectiepistool, (homeopathisch) verdunde stoffen in het mesoderm, de middelste huidlaag, gespoten worden. Deze procedure wordt ook 'injectie-acupuntuur' genoemd.

De techniek werd oorspronkelijk ontwikkeld en onderzocht door de Franse arts Michel Pistor (1924-2003). Van 1948 tot 1952 deed Pistor onderzoek naar mesotherapie voor het bestrijden van pijn en het behandelen van sportblessures.

Tegenwoordig wordt mesotherapie vooral nog gebruikt voor de behandeling van vetophopingen en huidveroudering in de cosmetische chirurgie. Mesotherapie als anti-aging techniek wordt dan, bijvoorbeeld, gebruikt voor het bestrijden en voorkomen van rimpels. De meest geschikte plaatsen om mesotherapie toe te passen zijn het gelaat, de hals, de buik, de benen en de dijen.

Mesotherapie wordt dus tevens toegepast om 'sinaasappelhuid', oftewel, cellulite, te bestrijden. Cellulite, geen cellulitis, want het achtervoegsel '-itis' verwijst altijd naar een ontsteking. Door het injecteren van een maximale hoeveelheid actieve bestanddelen zouden de vetcellen naar het schijnt op een natuurlijke wijze worden afgebroken en afgevoerd.

De behandeling bestaat uit het vlak onder de huid inspuiten van micro-dosissen actieve stoffen. Dit kan, bijvoorbeeld, een mengeling zijn van hyaluronzuur, vitamines, minerale zouten, coënzymen en nucleïnezuren.

Afhankelijk van de huidconditie stelt een arts een meso-cocktail van actieve stoffen die worden ingespoten samen. Een op maat gemaakt programma kan dus ook bestaan uit actieve bio-stimulerende middelen, aminozuren, minerale zouten, vitamines, collageen, hyaluronzuur, DNA-derivaten en homeopatische middelen.  Ook kunnen er plantaardige extracten aan worden toegevoegd.  Daarnaast wordt er soms ook dimethylethanolamine (DMAE) ingespoten, een stof die ook wordt gebruikt in cosmetische crèmes en die de huid strakker maakt, enzovoorts.

TMT Electrophoration is een mesotherapietechnniek afkomstig uit Spanje waarbij er geen naalden aan te pas komen. Via deze techniek worden de ingrediënten door middel van een rollersysteem diep in de huid gebracht. Het transport door de huid gebeurt dus via de poriën, of de haarwortelschachten, in plaats van gebruik te maken van injecties.

Organisaties gespecialiseerd in mesolift


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in mesolift op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht