ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mental coaching

Mental Coaching, of Mentale Coaching, gebruikt gevarieerde therapeutische technieken uit de wereld van de psychologie. Men focuseert zich speciaal op de individuele motivaties van de persoon, diens toekomstige verlangens en doelstellingen.

Mental Coaching richt zich dus vooral op een denken-in-de-toekomst, teneinde gewenste, positieve veranderingen uit te werken, die in de lijn van denken liggen van de persoon in kwestie. Daarbij is de kracht van de gedachte primordiaal.

Een mental coach leert je, bijvoorbeeld, omgaan met een fobie, een angst, een emotie, een depressie, met hyperventilatie, een verslaving, een dwangneurose, een stress-stoornis, zelfmoordgedachten, burn-out, disbalans, relatieproblemen, chronische pijn, enzovoorts. In samenspraak met de desbetreffende persoon zal de coach een heilzaam actieplan uitwerken.

Ook hebben sommige slachtoffers van geweld, bijvoorbeeld, psychologische, mentale opvang nodig van hulpverleners, die speciaal daarvoor werden opgeleid.

Mental coaching wordt soms verkeerdelijk verward met therapieën die bij de psychiatrie aanleunen.

Sommige Mental Coaches werken met hypnose, anderen met NLP, gesprekstherapie, systemisch werken, transactionele analyse, en zo meer.  

Organisaties gespecialiseerd in mental coaching


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in mental coaching op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht