ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mantra's

Mantra's zijn geluidstrillingen, waarvan de onzichtbare krachten ons leven kunnen beïnvloeden. We weten allemaal dat energie is samengesteld uit verschillende vormen van geluid, beweging, licht, warmte, gravitatie, magnetsime, en zo meer. Deze energetische trillingen omringen en doordringen ons altijd, het gehele leven lang.
 
Bovendien is het eveneens geweten dat energie uitwisselbaar is. De ene vorm kan veranderen in een andere. Warmte in licht, beweging in warmte, enzovoort. Gedachten produceren ook energie. Zo gebruikte  de wetenschapper Stephen Hawkins een synthesizer om spraak voort te brengen. Het toestel nam zijn gedachte-energie op, en zette deze vervolgens om in geluidsenergie, of spraak. Geluidsenergie kan genezen en kalmeren, of verstoren en nervositeit veroorzaken, afhankelijk van de frequentie.

Wat betekent dit allemaal voor ons? Het betekent, dat we door geluidsenergie de omgeving om ons heen kunnen veranderen. Zo kan de menselijke stem bij een bepaalde frequentie een kristallen glas doen stuk springen. In de Bijbel treffen we het verhaal van Joshua aan , die met een trompet de muren van Jericho vernielde. In de TweedeWereldoorlog stelde men meermaals vast dat soldaten met hun gestap bruggen in beweging brachten. Indien men op een piano een do-toets induwd - en er een andere piano in de ruimte aanwezig is - zal die do daar eveneens weerklinken, en zo meer.

Met onze gedachten kunnen we bepaalde zaken tot ons aantrekken, en datgene blokkeren wat onze welvaart en vooruitgang belemmert. Mantra's zijn wijselijke lettercombinatie wiens klanken spirituele, psychische en fysische effecten kunnen produceren. In wezen is het uitspreken van mantra's een geestelijke oefening, specifiek bedoeld om neurologische en hormonale veranderingen in onszelf teweeg te brengen.ngs de chakra's weer. Ook hier is het - naar het schijnt - van belang de juiste leermeester te ontmoeten, die het kan voordoen.

Hoe je een mantra uitspreekt is dus minder belangrijk, zolang men het maar op bewuste wijze doet. De kracht ervan berust voornamelijk op de geestelijke, lichamelijke en emotionele ingesteldheid van de persoon die hem gebruikt. Mantra‘s zetten het denken stil, zodat we niet meer door onze gedachten kunnen worden gestoord, waardoor we ons op het totale, innerlijke zijn kunnen concentreren.

Organisaties gespecialiseerd in mantra's


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in mantra's op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht