ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Maanvieringen

Maanvieringen zijn vooral bekend in vrouwencirkels. Tijdens maanvieringen worden rituelen uitgevoerd, waarbij men zich op bepaalde energieën afstemt. De Zon staat voor het mannelijke en de Maan voor de vrouwelijke krachten. Je hebt dus zonne-aanbidders en maanaanbidders. De Zon zendt het originele licht uit, de Maan ontvangt het en weerkaatst 10% ervan terug; dit, tezamen met haar eigen uitstraling.

De volle maan staat voor de geboorte van alle maancycli die daarop volgen. Een volle maan is het juiste moment om nieuwe ideeën in het hoofd te planten en om ze de daaropvolgende dagen de kans te geven om ze gedurende de maanfasen te laten rijpen en te ontkiemen. Het zijn dan ook vooral de Volle Maanvieringen die om de 29,5 dagen zeer veel aandacht verkrijgen.

De Maan speelt een belangrijke rol; zo belangrijk zelfs, dat we ons een Aarde zonder Maan niet meer kunnen voorstellen. Tevens weerkaatst de Maan als het ware mysterieuze krachten naar onze planeet uit; krachten, die de menselijke verbeelding kunnen aanspreken. Misschien is dit één van de redenen dat de Maan door sommigen onder ons wordt aanbeden en waarom men, speciaal daarvoor, heksen en maanpriesteressen opleidt.

Maanvieringen zijn naar het schijnt oeroud. Natuurlijk zal de Maan eveneens op de holbewoner veel indruk hebben gemaakt. Via oude geschriften kunnen we veel dingen lezen over de vieringen uit de tijd van de Oude Romeinen, de Oude Grieken, de Assyriërs, Babyloniërs, Egyptenaren, Druïden, en zo meer. Om die reden zijn er dan ook zoveel verschillende maangodinnen. 

Maanvieringen, die je op maankalenders kunt aflezen, beginnen meestal rond 19u en eindigen omstreeks middernacht. De meeste van die vieringen draaien rond een thema passend bij het seizoen, het sterrenteken waarin de maan staat, de dag waarop de viering plaatsvindt en/of de behoefte die er binnen de (heksen)cirkel is.

Ook in de werelden van de wicca, het paganisme, het sjamanisme, en andere natuurreligies, speelt de Maan een belangrijke rol.

Organisaties gespecialiseerd in maanvieringen


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in maanvieringen op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht