ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Liposculptuur

Mogelijk ook bekend als liposuctie.

Liposculptuur, is de Nederlandse vertaling van het Franse 'liposculpture', maar is gelijk aan 'liposuctie'. Het is geen vermageringsmiddel, maar wel een plastisch-chirurgische techniek, waarbij onderhuids vetweefsel wordt verwijderd door dit weg te zuigen. Hiervoor wordt een klein sneetje gemaakt en meestal wordt het weg te zuigen vetweefsel dan doordrenkt met een fysiologische zoutoplossing waaraan een klein beetje lokaal anestheticum (verdovingsmiddel) wordt toegevoegd.

Liposuctie kan worden toegepast om overgewicht tegen te gaan door het verwijderen van ongewenste vetophopingen in verschillende delen van het menselijk lichaam. Om deze behandeling ook daadwerkelijk tot een succes te maken moet de huid die boven het weg te zuigen lichaamsvet ligt, elastisch en in goede conditie zijn, een voorwaarde die al niet geldt voor mensen met overgewicht. Plaatsen waar de techniek wordt gebruikt zijn, onder andere, de buik, de heup, de billen en de bovenbenen. Voor een mooi resultaat is het nodig voldoende ervaring met de techniek te hebben. Er moet worden gewaakt voor beschadiging van onderhuidse zenuwen en bloedvaten.

Voordat de ingreep zal gaan plaatsvinden, zal het te behandelen gebied worden afgetekend zodat de arts weet waar hij moet gaan zuigen. Vervolgens wordt de patiënt lokaal verdoofd door middel van verscheidene kleine injecties, eerst in de huid zelf en daarna onderhuids. Hierna wordt, zoals reeds werd vermeld, met een soort stofzuigerslangetje onder de huid overtollig vet weggezogen met een kriskras beweging zodat het resultaat gelijkmatig zal zijn. Als de behandeling voorbij is worden de sneetjes in de huid dichtgekleefd en wordt de persoon in elastisch verband verpakt om zwelling en bloeduitstortingen tegen te gaan.

Tijdens de ingreep kan een nabloeding, een slechte wondgenezing, of een infectie optreden. Ook zou het zo kunnen zijn dat er een allergische reactie op de verdoving optreedt. In sommige gevallen hebben zich ernstigere complicaties voorgedaan: bijvoorbeeld longembolie, darmperforatie of infectieuze cellulitis. Tijdens de liposuctie maakt men een prikkende beweging onder de huid. Daarbij is het mogelijk dat er een orgaan geraakt wordt, en dat er iets mis kan gaan met de verdoving.

Echter specifieke complicaties na een liposuctiebehandeling zijn een onregelmatig huidoppervlak, oedeemvorming, kleurverandering en tijdelijke gevoelloosheid van een deel van de huid. Deze kans op complicaties kan evenwel worden verkleind als men door een ervaren en kundige chirurg wordt behandeld.

Wel is het een feit dat men op voorhand rekening moet houden dat liposuctie niet goedkoop is en niet altijd het beoogde resultaat behaalt, of dat het soms niet altijd een blijvend resultaat geeft.

Organisaties gespecialiseerd in liposculptuur


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in liposculptuur op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht