ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Lichaamskaarsen

Zoals het woord het zelf aanduidt, bestaan er - naast oorkaarsen - ook kaarsen, die men op het lichaam plaatst. Meestal zijn ze gemaakt uit natuurlijke stoffen, waaronder bijenwas en kruiden. Ze hebben naar het schijnt een vacuümzuigend effect. De kaarsen variëren in dikte van ongeveer 1 centimeter tot 8 centimeter, en komen in diverse lengtes. Men claimt dat de brandende kaarsen zowel pijnen wegnemen, innerlijke blokkades verhelpen en dat alle negatieve energieën worden weggezogen.

De verbranding zou ook een einde maken aan verstopping, zowel aan buikloop, het vermindert reuma pijnen, klachten van de luchtwegen, en het werkt heilzaam in op ontstekingen en gewrichts- en spierpijnen. Tevens zou het ook op mentale klachten inwerken en een totale ontspanning geven. Ook kan de ziel, dankzij lichaamskaarsen worden gezuiverd - want, lezen we: de meeste aandoeningen zijn gevoelsmatige krampen, zoals het niet kunnen vergeven, het gevoel van niet geliefd te zijn, enzovoorts. Alle daaruit voorkomende depressies kunnen dankzij gebruikmaking van lichaamskaarsen worden weggevoerd.

Lichaamskaarsen verwijderen naar het schijnt blokkeringen uit ons mechanismen, maken de weg vrij voor het afvoeren van de opgehoopte afvalstoffen én ze zuiveren de geest. De in onze gedachten bewaarde negatieve gevoelens kan men slechts met behulp van de verbeeldingskracht opruimen. Bijvoorbeeld: door zelfsuggestie, of via een soort van zelfopvoeding. Aandoeningen hebben veelal hun oorsprong in de geestestoestand van de mens. En, als de psyche in orde komt, regenereert het organisme zich automatisch.

Verder staat er geschreven dat na het ontgiften de energie weer goed kan doorstromen en dat men zich fitter voelt en zelfs lichaamsgewicht kan verliezen.

Op het te behandelen lichaamsdeel plaatst men een verbandgaasje, waarop de kaars geplaatst wordt. De kaars wordt aan het bredere uiteinde aangestoken en op de te behandelen plaats gehouden. Onder een goed geplaatste kaars mag geen rook uitkomen. De warmte en het ontstane vacuümeffect zorgen ervoor dat de heilzame kruiden hun werking doen.

Men laat de kaars branden tot aan het merkteken en wordt op het einde van de sessie in een klaargezette kom water gedoofd.

Aangezien de kaars zijn werking, via de energielijnen in het lichaam voltrekt, heeft het geen neveneffecten en is het op iedereen van toepassing zonder acht te slaan op de leeftijd of het geslacht. De werking van de kaars kan men verhogen door de behandelingen meerdere keren te herhalen, totdat er geen klachten meer zijn. Wel moet men na de behandeling water drinken.

Een andere techniek is om kaarsen in een soort van gietkom aan te steken, te wachten totdat er genoeg gesmolten kaarsvet voorradig is, dat men dan heel voorzichtig op het lichaam laat druipen, ervoor zorgend dat het onderweg een beetje is afgekoeld. Deze kaarssoorten zouden gemaakt zijn van zuivere soja, aangevuld met vitamine E.

Uiteindelijk hebben we de techniek 'Massage met kaarsen' waarbij men het kaarsvet laat smelten en men er het lichaam mee masseert. Onderstaand filmpje vertelt jou er alles over...

 

Organisaties gespecialiseerd in lichaamskaarsen


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in lichaamskaarsen op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht