ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kruidenstempelmassage

Kruidenstempels zijn bundeltjes, gemaakt van linnen doekjes, gevuld met kruiden - aangevuld met of gedrenkt in een olie, zoals gemberolie, bijvoorbeeld - die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten. Deze bundeltjes worden warm gestoomd, en het lichaam wordt ermee als het ware bestempeld. Elke graad hoger dan onze lichaamstemperatuur, verhoogt de stofwisseling met 15 %. De toegevoegde warmte zorgt ervoor dat de werkzaamheden van de kruiden de poriën en de onderliggende weefsels binnendringen.

Europese kruiden zouden een minder 'hete' werking hebben dan de Thaise of andere kruiden uit het Oosten. Ook gaat men er soms van uit dat Europese kruiden beter geschikt zijn voor Europeanen.

Kruidenstempelmassage is een massage met dieptewerking. Het zorgt voor een goede doorbloeding, het activeert de stofwisseling, zorgt voor een afvoer van gifstoffen, het ontspant de spieren, en het geeft dus een weldadig, ontspannend effect. Natuurlijk werken de aroma's, die de kruiden verspreiden, via inademing eveneens relaxerend op het lichaam in.

Een warm-vochtige kruidenstempelmassage dient niet enkel en alleen voor ontspanning, maar ook als hulp in stressvolle momenten, als men zich moe of opgebrand voelt, of als men lusteloos is. Kortom: naast het rustgevende karakter, wordt het lichaam aangezet zich op te laden om energievoller te functioneren.

Wegens hygiënische redenen worden de stempels slechts eenmaal gebruikt en kruidenstempelmassages mogen niet toegepast worden in geval van: zwangerschap, indien men aan trombose lijdt - of, indien men spataderen heeft.

Een kruidenstempelmassage op het gelaat magen niet worden toegepast in geval van: huidziekten, verbranding, infecties en beschadigde huid, koorts, astma, huid met ernstige rosacea (acne), en indien men voor bepaalde kruiden allergisch is.

Organisaties gespecialiseerd in kruidenstempelmassage


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in kruidenstempelmassage op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht