ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kleurenpunctuur

Kleurenpunctuur, of Kleurlichtpunctuur, maar ook chromopunctuur genoemd, is identiek aan acupunctuur. Indien je de tekst over acupunctuur leest en daarna die over kleurlicht, heb je een zeer goed idee wat kleurenpunctuur inhoudt.

Kleurenpunctuur werkt met dezelfde meridianen en acupunten die men in de wereld van de acupunctuur gebruikt - met dit verschil, dat men die punten met kleurlicht behandelt in plaats van met naalden. Natuurlijk zijn er acupuncturisten die zowel met kleurlicht als met naalden werken.

Elk punt op de 12 hoofdmeridianen is in wezen een toegangspoort waarop het zonlicht, maar ook gekleurd licht, kan inwerken. Elk acupunctuurpunt is kleurgevoelig en elke kleur bezit een eigen trillingsgetal, met als gevolg: een eigen, specifieke uitwerking.

Momenteel zijn er in de wereld van de chromopunctuur twee totaal van elkaar verschillende strekkingen, namelijk: die van Peter Mandel en die van Dinshah Ghadiali.

Peter Mandel bestudeerde de Dinshah-methode, de ontdekkingen van Calligaris, evenals het systeem van Heidemann, en verschillende massagetechnieken, en nam van daaruit het initiatief om in 1978 zijn eigen methode te ontwikkelen, waarbij chakra's ook een belangrijke rol spelen.

Maar, hoe dichter bij de bron, hoe zuiverder het water en het systeem van Dinshah ligt er in wezen veel dichter bij. Maar dit sluit niet uit dat de methode van Peter Mandel van de kaart moet worden geveegd, integendeel. In wezen zou elke kleurlichtacupuncturist beide systemen moeten aanleren en de patiënt die behandeling geven die goed voor hem of haar is.

Nog iets: Chromopunctuur is sterk verwant met kleurlichttherapie - met dit verschil, dat men bij kleurlichttherapie geen rekening houdt met acupunctuurpunten, noch met de meridianen uit de Chinese geneeskunde.

Organisaties gespecialiseerd in kleurenpunctuur


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in kleurenpunctuur op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht