ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kinesioloog

Een kinesioloog  beoefent kinesiologie, letterlijk 'bewegingsleer', die zich bezighoudt met de motoriek van het menselijk lichaam.

Een kinesioloog gaat ervan uit dat elk orgaan is verbonden met een spier of spiergroep. Door die spier te manipuleren, wordt ook het orgaan beïnvloed. Daarnaast staan de spieren in verbinding met de energiestromen in het lichaam, meridianen genoemd. Ook die stromen zijn via de spieren te beïnvloeden.

Het klinkt misschien een beetje verwarrend, maar een kinesioloog kan tegenwoordig ook iemand zijn die aan Kinesiologie doet, aan Spiertesten, aan Touch for Health, of aan JMT, de afkorting van Jaffe-Mellor Techniek. In al deze gevallen spreekt men niet over kinesiologie, maar wel over toegepaste kinesiologie.

Eigenlijk kunnen we hier dus niet spreken over een kinesioloog, maar wel over een toegepaste kinesioloog, maar dat klinkt zo eigenaardig.

Deze groep van kinesiologen claimen dat het makkelijker is om de arm van iemand naar beneden te duwen als die iets vasthoudt dat schadelijk voor hem is, dan als diegene een onschadelijk of positief iets vasthoudt. Het idee hierachter was dat het lichaam verzwakt zou worden door negatieve vibraties.

In toegepaste kinesiologie worden dus zogenaamde spiertesten gebruikt. De spiertest zelf houdt in: wie getest wordt steekt bijvoorbeeld een arm naar voren, de tester zegt iets als 'houd vast' en duwt vervolgens heel zachtjes op de arm. Er zijn nu 3 mogelijkheden:

  1. Er is geen stress: wie getest wordt, kan de duwkracht van de test makkelijk 'houden'.
  2. Er is stress: de arm 'houdt niet' en gaat naar beneden. Dit heet onderfascilitatie.
  3. Er is zoveel stress, dat het lichaam dit niet kan tonen, de spier 'bevriest' als het ware. Dit heet overfascilitatie.

Een beoefenaar van deze behandelmethode wordt geacht in staat te zijn deze drie verschillende mogelijkheden uit elkaar te houden.

Kinesiologen, of: beoefenaars van toegepaste kinesiologie, werken holistisch. Hun doel is een mens in balans te brengen - in fysiek, emotioneel, spiritueel opzicht - of om iemand in balans te brengen in relatie tot een bepaald doel. Sommigen onder hen geven ook voedingadviezen. Volgens de theorie achter toegepaste kinesiologie worden slappe spieren versterkt als de proefpersoon blootgesteld wordt aan een voedingssupplement dat geschikt is voor hem/haar.

Blokkades en onbalans in de fysieke, emotionele en energetische lichamen kunnen, volgens deze theorie, via de spiertest worden opgespoord. Via dit systeem wordt er geconcludeerd of er een behandeling plaats mag vinden en, zo ja, welke dat het beste zou kunnen zijn. Geclaimd wordt dat een disfunctie van bijvoorbeeld het meridiaansysteem gecorrigeerd kan worden. Behandelaars stellen zo'n disfunctie verantwoordelijk voor onbegrepen symptomen.

Organisaties geregistreerd als kinesioloog


  • Vind nog meer organisaties geregistreerd als kinesioloog op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht