ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Journeytherapeut

Journeytherapeut is de titel die wordt toegekend aan persoon die een cursus 'Helende Reis', ontwikkeld door Brandon Bays heeft gevolgd. De NVJT, de Nederlandse Vereniging van Journey Therapeuten, is een erkende beroepsvereniging voor professionals die gecertificeerd zijn om te werken met The Journey/ De Helende Reis.

De enige manier om gecertificeerd Journey Therapeut/Practitioner te worden is het volgen en afronden van het Journey Practitioner Accreditation Programma. Dit programma wordt georganiseerd door The Journey Ltd. in Engeland, de organisatie van Brandon Bays.

Het programma bestaat uit een 7-tal modules die gevolgd kunnen worden in een tijdsbestek van circa 1 jaar en wordt afgesloten met het indienen van een 45 case studies. Op basis van deze case studies wordt vastgesteld of accreditatie kan worden toegekend. Jaarlijks dient een aanvullend aantal case studies te worden beoordeeld om de accreditatie te kunnen behouden. Tevens volgen alle Journeytherapeuten jaarlijks de benodigde bijscholing.

De start van het programma is altijd een Journey Intensive Weekend.  Dit weekend is voor iedereen toegankelijk die wil ervaren wat deze methode inhoudt. Dit wordt tot nu toe tweemaal per jaar in Nederland gehouden, in het voorjaar en in het najaar. De Intensive in het voorjaar sluit het beste aan op de rest van het programma. Ook wordt minimaal één keer per jaar de Journey Intensive in het Nederlands gegeven.

Ieder jaar wordt opnieuw bepaald in welk land het eindprogramma wordt aangeboden. De voertaal is Engels.
De NVJT kent ook aspirant-leden. Dit zijn therapeuten-in-opleiding die het volledige opleidingsprogramma doorlopen hebben en uitsluitend nog casestudies hoeven uit te voeren.

Organisaties geregistreerd als journeytherapeut


  • Vind nog meer organisaties geregistreerd als journeytherapeut op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht