ProfielWie ben ikMijn interessesMijn po√ęzieBerichtenVriendenBeheer

Jin Shun Jyutsu

Mogelijk ook bekend als yin sin jyutsu.

Yin Sin Jyutsu betekent, vrij vertaald: 'de kunst (Jyutsu) van het scheppen (Shin) door de wetende en meedogende mens (Jin)'. De Japanse methode beoogt de levensenergie te harmoniseren en energieblokkades in het menselijk lichaam op te heffen.

Uitgaande van 26 energiesloten in het lichaam bedacht Japanner Jiro Murai 'koningswegen'. Yin Shin Jyutsu helpt de mens om zaken die in hem verstoord zijn geraakt op te lossen. Yin Shin Jyutsu streeft naar harmonisering van het lichaam, het verstand en bewustzijn, dit in gelijke mate. Van potentiële leerlingen wordt gevraagd dat zij energie kunnen vrijgeven en zich daarop kunnen concentreren.

De 26 energiepunten die Yin Shin Jyutsu benoemt, zijn verdeeld over het hele lichaam en worden ook de '26 energiesloten', oftewel 'veiligheidsenergiesloten' genoemd. De energiesloten worden met de handen aangeraakt waardoor de energie langs de energiebanen in beweging moet komen en de behandelde mens daardoor in harmonie met zichzelf brengt. Door een bepaalde combinatie van diverse energiesloten vast te houden kan het lichaam dus geestelijk, lichamelijk en spiritueel weer in balans worden gebracht.

Yin Shin Jyutsu vergelijkt het menselijk lichaam met een huis met 26 kamers waarin de 26 Jin Shin Jyutsu-sloten zijn verdeeld. De oefeningen zijn bedoeld om die allemaal één voor één op orde te brengen zodat de ziel daarin kan verblijven en stralen. Volgens Yin Shin Jyutsu lopen bijna alle energiebanen ook door de vingers en door de handen in elkaar te vouwen kunnen die zo worden geharmoniseerd.

Jin Shin Jyutsu kan worden toegepast als zelfhulp, maar ook door een opgeleide beoefenaar. Een Yin Shin Jyutsu-genezer probeert te bepalen in welke mate de energiesloten gesloten zijn. De techniek brengt geen massage, geen spierbehandeling, geen medicijngebruik, noch een gebruik van andere substanties met zich mee.

Een sessie duurt over het algemeen een uur en men hoeft zich niet te ontkleden. Het is een zachtaardige kunst, uitgevoerd door de vingertoppen te plaatsen op aangewezen veiligheidsenergiesloten om de energiestroom te harmoniseren en te herstellen. Dit vergemakkelijkt het loslaten van spanning en stress, opgedaan tijdens het normale dagelijkse leven.

Bron: Wikipedia

Organisaties gespecialiseerd in jin shun jyutsu


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in jin shun jyutsu op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht