ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Jassentechniek

De Jassentechniek is een behandelingsmethode waarbij men in staat wordt gesteld om in een korte tijdspanne een enorme hoeveelheid ballast - lees ‘jassen’ - los te laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angsten, negatieve overtuigingen, projecties en vastgeroeste patronen. Allemaal dingen, die een persoonlijke groei en een gelukkig leven kunnen afremmen, of in de weg staan.

De naam ‘Jassentechniek’ is ontstaan doordat het fysieke lichaam werd vergeleken met een kapstok, waaraan de ballast in de vorm van jassen hangt. Elk met een eigen naam, zoals een verbindingenjas, traumajas, projectiejas, stressjas, en ga zo maar door. Wanneer er teveel jassen aan een kapstok hangen, ziet men de kapstok niet meer. Men ziet dan niet meer wie men echt is.

Kenmerkend voor mensen die last van hun ballast ondervinden, is dat ze snel vermoeid worden en futloos zijn. Sommigen hebben het gevoel niet vooruit te komen en vast te zitten in werk of relatie. Anderen hebben meer het gevoel in cirkeltjes te draaien of tegen de stroom in te zwemmen. Weer anderen ervaren hinder van onverklaarbare gevoelens, negatieve gedachten, toenemende angst, stress of worden dagelijks ‘achtervolgd’ door een onverwerkt verleden. Kortom: ieder mens ervaart zijn of haar belastende verleden anders.

De techniek komt er eigenlijk op neer, dat men bij de therapeut de jassen uit laat trekken waardoor men de belastende delen van de ballast één voor één loslaat. Deze techniek wordt, bijvoorbeeld, aangewend bij burn-out symptomen, angsten, spanning, stress, onverwerkte trauma's, vermoeidheidsklachten en een groot aantal fysieke klachten.

Organisaties gespecialiseerd in jassentechniek


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in jassentechniek op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht