ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hot Stone massage

Hot stone massage, of warme steenmassage, in onze gewesten soms ook als 'hotstone massage' geschreven, is in wezen een eeuwenoud gebruik. De Grieken en Romeinen gebruikten in hun badhuizen al warme stenen om er elkaar mee te masseren.

De rode indianen gebruikten al honderden jaren geleden warme stenen tijdens rituelen en in zweethutten. Jarenlang hebben medicijnmannen in Hawaï en de Kahuna´s warme stenen gebruikt voor massages en genezingsrituelen. Zo werden bij de traditionele lomi lomi massages warme lavastenen op het lichaam geplaatst om de bloedcirculatie te bevorderen. De lavastenen werden ook gebruikt om de huid te scrubben en te peelen. Binnen de Zuid-Amerikaanse genezingstradities werden de warme stenen onder andere toegepast om menstruatiepijn te verzachten en bij massages na de bevalling.

De hot stone massage wordt in Azië al bijna 4.000 jaar lang toegepast; onder andere, om de spijsvertering en het functioneren van inwendige organen te verbeteren. Zelfs in de anmo massages, de oudste vorm van massage in Azië, werden al warme stenen gebruikt. Ook werden in Aziatische landen de stenen op de acupunctuurpunten geplaatst en werd ermee over de meridianen gestreken.
 
Hot stone therapie is een warmtemassage. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt voor een diepe relaxatie terwijl de druk van de stenen zorgt voor een soort van ‘stretchingeffect’ op de spieren.

Voor de hot stone massage gebruikt men afgeronde basaltstenen. De grootte van die stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter. Basalt houdt warmte langer vast en geeft deze op een natuurlijke wijze aan het lichaam door.

De stenen zijn afkomstig uit Hawaï, Mexico, Madeira, de Andes of uit Sicilië en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivierbeddingen, of in de zee hebben gelegen, waardoor ze mooie, gladde, ronde vormen hebben gekregen.

Tijdens de massage hebben deze stenen een temperatuur tussen de 45 en de 50graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt: de stenen liggen daarbij in het water. Na de legging van de warme stenen op het lichaam word men gemasseerd met de warme stenen en met olie.

Een volledige hot stone massage bestaat uit de massage van zowel de voorkant evenals de achterkant van het lichaam, vanaf voeten tot en met het hoofd.  De massage zelf bestaat vooral uit lange cirkelvormige strijkingen. De combinatie van warmte en beweging maakt de massage effectiever. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren, en ahet ctiveert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
 
Hot stone massage is aan te raden bij acute en chronische spierproblemen, bij elk gevoel van onevenwichtigheid in het lichaam en is in het bijzonder geschikt voor mensen met spier- gewricht- en/of zenuwpijnen, rug en/of nekpijn, hoofdpijn, slechte doorbloeding, burn-out of algehele moeheid en zwakte.

Daarnaast is hot stone massage geschikt voor iedereen die lekker zijn lichaam wil laten verwennen en relaxen.

Voor wie is hot stone massage niet geschikt ? Voor mensen met een besmettelijke huidziekte, met psoriasis, bij een verwonde huid, bij koorts, en bij een risico op trombose. Mensen met diabetes, met hart- en vaatziekten, of met een verhoogde bloeddruk en zwangere vrouwen vragen best eerst advies aan hun arts.

Organisaties gespecialiseerd in hot stone massage


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in hot stone massage op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht