ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoodoo

Hoodoo is een vorm van magie en stamt oorspronkelijk uit West-Afrika. Het heeft zich door de slaventransporten van de 17e tot de 19e eeuw over de Verenigde Staten en het Caraïbisch gebied verspreid. In Amerika heeft Hoodoo ook Indiaanse en Europese elementen overgenomen.

De hoofdgedachte is dat men door middel van Hoodoo-rituelen het lot kan veranderen, beslissingen van andere mensen kan beïnvloeden of ziekten kan genezen.

Daarnaast wordt Hoodoo gebruikt om in de toekomst te kijken. Dit alles gebeurt door de hulp van voorouders aan te roepen. Hoodoo kan ook onderdeel zijn van een medische behandeling. Daarbij wordt het toedienen van medicijnen en het verzorgen van verwondingen gecombineerd met oude rituelen. Ook kan Hoodoo gebruikt worden om juist ongeluk of ziekte over vijanden af te roepen.

Tijdens de rituelen worden kruiden, delen van planten, oliën en mineralen gebruikt. Ook lichaamssappen, zoals bloed kunnen in een ritueel worden toegepast. Datzelfde geldt voor botten en ingewanden van overleden dieren.

Het gebruik van amuletten speelt ook een grote rol. Een veel gebruikt soort amulet is de Mojo. Dit is een hanger gemaakt van veren of vacht en deze wordt onder de kleding gedragen.

Hoodoo wordt nog wel eens verward met Voodoo. Beiden zijn waarschijnlijk wel aan elkaar verwant en beide woorden hebben wellicht ook een gezamenlijke etymologie. Voodoo is echter een religie, terwijl Hoodoo een vorm van magie is zonder een duidelijke religieuze achtergrond.

Bron: Wikipedia

Organisaties gespecialiseerd in hoodoo


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in hoodoo op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht