ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gidsen

Gidsen zijn, naar het schijnt, onzichtbare wezens, die ons bijstaan, begeleiden, inspireren, enzovoorts. Als men de geschriften mag geloven, komen ze in de gedaante van overleden familieleden, meesters die zijn overgegaan, of als engelen. In deze laatste groep wordt er dan nog eens een verschil gemaakt tussen de gewone engel en een engelbewaarder.

Door aan meditatie te doen, of met behulp van lucide dromen, zou men in contact kunnen komen met gidsen, waarbij men meestal een dromendagboek bijhoudt en ze alle dingen onmiddellijk in noteert.

Zo zouden er ook natuurgidsen bestaan: onzichtbare wezens, die niet voor iedereen onzichtbaar zijn. Meestal nemen ze de gedaante aan van kabouters, of kobolden, maar ook van elfjes. De meeste natuurgidsen kunnen de mens inspiratie geven over welke groenten men op bepaalde plaatsen mag kweken. Het allerbeste voorbeeld dat we hiervan kunnen geven, is de Findhorn Foundation.

Findhorn Foundation is een newage-leefgemeenschap, die zich in 1962 aan de Schotse oostkust vestigde onder de leiding van Peter Caddy, Eileen Caddy en Dorothy Maclean. De grondleggers wilden op een spirituele en biologisch verantwoorde wijze omgaan met het land. In samenwerking met natuurgeesten wisten ze de grond om te vormen tot een zeer vruchtbare tuin die verbazingwekkende resultaten gaf. Al snel werden er allerlei workshops op spirituele leest geschoeid gegeven. Tegenwoordig is dit aldaar, naast de tuin, nog steeds de grootste activiteit.

Dan zijn er gidsen die zich via een medium in trance manifesteren. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn, onder andere, Helena Blavatsky (1831 - 1891) en Jane Roberts (1929 - 1984) met haar Seth-materiaal. In dit geval spreekt men over 'channeling'.

Maar een spirituele gids, ook wel goeroe genaamd, kan ook iemand zijn die zich nog altijd onder ons in levende lijve verblijft. Zo'n gids is dus meer een leraar, die anderen onderwijst.

Organisaties gespecialiseerd in gidsen


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in gidsen op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht