ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gevoelstherapie

Gevoelstherapie is zowel een ontladingstherapie evenals een verwerkingsmethode. De methode, ontwikkeld door de in 1922 geboren Nederlander psychotherapeut Simon Speyer, is erop gericht om de werkelijke diepe oorzaak van je huidige problemen op te sporen en alsnog naar buiten te brengen, waardoor heling ontstaat. Je ontdekt je blokkades, je doorleeft ze en heft ze op door je te uiten.

Gevoelens waarnemend kom je tot de kern van je problemen. Het is een snelle en doeltreffende manier om te transformeren, waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten in het heden. De 'genezing' vindt plaats op het mentale, fysieke en spirituele vlak en is meestal van blijvende aard, tenzij men zich vrijwillig aan dingen blijft vastklampen.

Hoe verloopt nu zo'n een sessie meestal? Je ligt op een bedbank met je schoenen uit; je krijgt een slaapmasker voor je ogen. Dit is het enige 'hulpmiddel' dat wordt gebruikt en voorkomt dat je wordt afgeleid van buitenaf. Het bevordert in sterke mate het 'kijken' naar binnen. Na een eenvoudige ontspanningsoefening die je je langzamerhand eigen maakt, helpt een geleide fantasie je terug te gaan naar je vroegste kinderjaren en naar jouw verblijf in de moederschoot. Een regressie dus, vergelijkbaar met hypnose.

Via deze regressie zullen beelden uit vroegere situaties langzamerhand in jouw herinnering terugkomen, vergezeld van de bijbehorende gevoelens, die nu eindelijk kunnen worden geuit. Zo'n sessie kan een twee à drie in beslag nemen.

Vooraf komt vaak de opmerking "ja maar, ik herinner me niets meer van vroeger?". Meestal betekent het ontbreken van herinneringen dat je onbewust liever geen herinneringen aan vroeger meer hebt. De hypnotische regressie is hier dus het aangewezen medium.

Voor het slagen van de therapie is dit echter niet van belang: alle herinneringen, alles wat je gevoeld, gezien, gehoord, geroken, kortom beleefd hebt, ligt ergens in jouw onderbewustzijn opgeslagen. Met gevoelstherapie en relaxatie is het mogelijk om in een kort tijdsbestek de oude gevoelens en ervaringen weer op te roepen, en te herbeleven. Dit steeds opnieuw her-beleven is nodig om los te kunnen komen van de oude pijnlijke ervaring die nog steeds invloed heeft op je leven van vandaag.

In geval van gebruik van sommige medicijnen, kalmerende middelen, slaapmiddelen - en, bij verslaving aan alcohol of drugs, werkt de therapie veel minder goed, of soms helemaal niet. Ook mensen met zelfmoordplannen kunnen zich beter onthouden. Tijdens een zwangerschapsperiode kun je ook best niet behandeld worden; dit, met betrekking tot de gezondheid van de ongeboren baby en jouw anders werkende hormoonhuishouding.

Naast Speyertherapeuten zijn er tegenwoordig ook Neurosetherapeuten en Gevoelstherapeuten, die met de Speyertherapie of met de gevoelstherapie werken.

Organisaties gespecialiseerd in gevoelstherapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in gevoelstherapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht