ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Expressief schilderen en tekenen

Expressief schilderen en tekenen had, volgens Carl Gustav Jung, een helende werking op de menselijke geest en maakte deel uit van zijn therapeutische aanpak om het innerlijke van de mens terug in evenwicht te brengen. Daarbij concentreerde hij zich vooral in het laten uittekenen en schilderen van mandala’s. Tegenwoordig schildert men ook medicijnwielen uit. Noem het: ‘kunstzinnige therapie’, als je wilt, waarin elke kleur een expressie is van een innerlijk gevoel of weerklank.

Niet enkel en alleen volwassenen, maar ook kinderen vinden er enorm baat bij. Een deskundige therapeut, of begeleider, kent de psychologische betekenis van elke kleur dat een kind intuïtief gebruikt om iets op een blad of doek uit te schilderen. Ook bij het maken van tekeningen hebben lijnen een bepaalde betekenis, vooral de vormen ervan. Eenmaal afgewerkt, kan men dan ook het schilderijtje, of tekening, bestuderen, analyseren en interpreteren.

Maar men kan ook zomaar expressief schilderen en tekenen. Om iets uit het hoofd, hart, lever, of lichaam te werpen, bijvoorbeeld - of, gewoonweg als vrijetijdsbesteding: op jouw eentje, of in groepsverband. 

Organisaties gespecialiseerd in expressief schilderen en tekenen


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in expressief schilderen en tekenen op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht