ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dorn therapie

Mogelijk ook bekend als dorn methode.

De Dorn methode vindt zijn oorsprong in Duitsland. Daar is het reeds een wijdverbreide en bewezen behandelwijze. Het is een vriendelijke en zachte methode waarmee gewrichten en wervels kunnen worden gecorrigeerd. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die niet "gekraakt" willen of kunnen worden.

De Dorn-methode is een vorm van subtiele manuele therapie, waarbij wervels en bindweefsel voorzichtig gemobiliseerd worden. Kenmerkend voor deze vorm van mobiliseren is, dat tijdens de manipulatie de patiënt met de benen of armen zwaait. Zo kunnen met geringe druk grote effecten bereikt worden. Dit maakt de Dorn-methode uitermate geschikt voor patiënten waarbij manipulaties een contra-indicatie zijn.

Het uitgangspunt van de Dorn methode is een verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Een beenlengteverschil hoeft niet altijd een anatomische oorzaak te hebben maar kan ook zijn ontstaan door een scheefstand van het bekken. Om dit beenlengteverschil op te heffen, maakt men bij reguliere therapievormen het kortere been langer (b.v. middels een orthopedische hakverhoging). Bij de Dorn methode wordt juist het langere been op een natuurlijke wijze korter gemaakt. Er kan zelfs in het meest extreme geval een verschil ontstaan van wel 4,5 cm per been. Dit beenlengteverschil kan meestal met de Dorn methode worden opgeheven.

Door een samenwerking tussen therapeut en cliënt is het mogelijk gewricht- en rugwervelcorrecties uit te voeren. De correcties die worden uitgevoerd geschieden ALTIJD in beweging (dynamische correcties), waardoor het lichaam veel makkelijker de correcties accepteert.

Veel gezondheidsproblemen komen voort uit de rug. Een verschoven rugwervel kan veel klachten veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maagklachten, bedplassen, hoofdpijn, nek- en schouderpijn, uitstralende pijn in armen en benen en nog veel meer. Het zijn meestal klachten waarbij men niet direct een link legt met een verschoven rugwervel.

Organisaties gespecialiseerd in dorn therapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in dorn therapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht