ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dieptemassage

Dieptemassage, ofwel bindweefselmassage, maar ook Postural Integration, genoemd, is een onderdeel van de lichaamsgerichte psychotherapie. Het werd in de jaren '60 ontwikkeld door de in 1933 geboren Jack Painter, een voormalig professor aan de Universiteit van Miami.

Het is een middel om cliënten hun gevoel van welzijn te vergroten, hun capaciteit om te voelen, hun vermogen om zich uit te drukken, hun gevoel van zelfbewustzijn te ontwikkelen. Men streeft ernaar om de eenheid van weefsel, gevoel en bewustzijn te herstellen door een rechtstreeks manuele, diepe ontspanning en 'reorganisatie' van bindweefsel dat rond spieren, botten en gewrichten ligt, met tegelijkertijd ademhalingsoefeningen, emotionele ontlading en expressie, gestalt en bodymind drama.

De fascie, of de verschillende soorten bindweefsel, die de spieren omhullen en coördineren worden gedacht belangrijke factoren te zijn van onevenwicht en disharmonie in het lichaam. Doordat ze verstijven, verkorten of verdikken, beperken ze de lichaamsbewegingen en fixeren ze slechte houdingen. Door de stimulatie van de myofascia, in combinatie met psychotherapeutische begeleiding worden in Postural Integration de specifieke themas van de persoon in relatie tot de verschillende delen van zijn lichaam aangeraakt.

In een constante dialoog met de cliënt, tijdens een serie sessies van 75 tot 90 minuten, gebruikt de beoefenaar zijn vingers, knokkels, vuisten en ellebogen om de bindweefsels aan de oppervlakte en in de diepte te 're-organiseren'. Daardoor kunnen de spieren hun chronische contractie loslaten, en de te losse antagonisten hun optimale tonus terugvinden. Gedurende dit werk op de fascies, moedigt de beoefenaar de cliënt aan vrijer te ademen, geblokkeerde emoties en gedachten te uiten en nieuwe houdingen te verkennen.

De beoefenaar helpt met zijn technieken, chronische spanningen in lichaam-geest te bevrijden. Stereotypische gewoonten en gedragingen, die ons beperken en remmen in onze evolutie worden bewust gemaakt, en meer levensbevestigende manieren van 'zijn' worden uitgenodigd. Een belangrijk doel is dat lagen van bindweefsel die hoofd, romp, bekken, armen en benen verbinden, gaandeweg een betere balans en gratie hervinden, en dat gevoelens en attitudes beginnen open te komen en vrijer beginnen te stromen. Gaandeweg krijgen de spieren een betere tonus en vitaliteit, en ontwikkelt men een beter lichaamshouding en lichaams- en zelfbewustzijn. Zo wordt gezondheid opgebouwd en persoonlijke groei en intermenselijk contact bevorderd.

Ook is deze methode er op gericht om de afvalstoffen los te masseren, ofwel te rollen. Een heel intensieve massage van het hele lichaam is ook heel erg goed om af te vallen doordat de huid wordt losmaakt om vervolgens weer samen te trekken, zodat er weer een strakkere huid ontstaat. Ddoor het verwijderen van afvalstoffen kunnen er ook emoties loskomen. Kortom: het is een algehele, complete massage met heel veel heilzame nawerkingen.

Organisaties gespecialiseerd in dieptemassage


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in dieptemassage op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht