ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dansinitiaties

Mogelijk ook bekend als dans of trancedansen.

Als dans voor de ziel is wat zang is voor de vogel, dan nodigt de dans onweerstaanbaar de mens uit waartoe hij bestemd is: in alle vrijheid bewegen en leven. Dansen is een lokroep en hij die deze hoort, waagt zich behoedzaam op het verkennende pad van zijn wezen. Hij ontdekt onvermoede innerlijke horizonten die ook begrenzingen zijn - nabije, meer afgelegen en verre - met de kracht, de beweeglijkheid, de speelsheid en de ernst van de eigen vleugelslag.

Het innerlijke veruiterlijkt zich in de beweging van het lichaam dat zich nu overgeeft aan ritme, klank, kleur en ruimte, verweven elementen die hem stimulans, energie, uitdaging, verwondering, vreugde en pijn van de eigen lichaamsmogelijkheden doen voelen, want al dansend wordt naar het schijnt stilaan het gemoed beroerd. Het lichaam ontspint zich steeds maar verder door voortdurende beweging die verrassende vormen kan aannemen: het lichaam wentelt en drentelt, de ziel maakt zich even bloot en het gelaat wordt getooid. Het gelaat van de dans, het gelaat van het leven.

Organisaties gespecialiseerd in dansinitiaties


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in dansinitiaties op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht