ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Counselling

Mogelijk ook bekend als counseling.

Counseling - soms ook wel als ‘counselling’ geschreven -  is, in tegenstelling tot Coaching, een laagdrempelige vorm van hulpverlening. Het doel van counseling is het helpen van mensen bij het oplossen of hanteren van problemen, het vinden van antwoorden op vragen het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Counseling is resultaatgericht en pragmatisch van aard.

Zo heeft Loopbaancounseling, bijvoorbeeld, betrekking op de persoon en het werk dat bij hem past. Een loopbaancounselor helpt een medewerker inzicht te krijgen in zijn waarden, interesses en mogelijkheden. Hij verbindt deze – samen met de medewerker – aan een bestaande of toekomstige functie. Loopbaancounseling sluit aan bij competentiemanagement en de competentieontwikkeling van de medewerker. Het kan ook goed worden ingezet binnen het mobiliteitsbeleid van een organisatie.

Counseling is in oorsprong gebaseerd op de humanistische psychologische stroming. Carl Ransom Rogers (1902 - 1987), een Amerikaanse psycholoog en psychotherapeut, was een spilfiguur binnen deze invalshoek. Grofweg stelde hij dat mensen geholpen worden als de hulpverlener, qua houding, aan drie voorwaarden voldoet, namelijk: Empathie, onvoorwaardelijke acceptatie en congruentie.

Organisaties gespecialiseerd in counselling


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in counselling op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht