ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Chromopunctuur

Chromopunctuur werkt met dezelfde meridianen en acupunten die men in de wereld van de acupunctuur gebruikt - met dit verschil, dat men die punten met kleurlicht behandelt in plaats van met naalden. Elk punt op de 12 hoofdmeridianen is in wezen een toegangspoort waarop het zonlicht, maar ook gekleurd licht, kan inwerken. Elk acupunctuurpunt is kleurgevoelig en elke kleur bezit een eigen trillingsgetal, met als gevolg: een eigen, specifieke uitwerking.

Momenteel zijn er in de wereld van de chromopunctuur, of kleurlichtpunctuur, of ook wel kleurenpunctuur genoemd, twee strekkingen, namelijk: die van Peter Mandel en die van Dinshah Ghadiali.

Peter Mandel bestudeerde de Dinshah-methode, de ontdekkingen van Calligaris, evenals het systeem van Heidemann, en verschillende massagetechnieken en nam van daaruit het initiatief om in 1978 zijn eigen methode te ontwikkelen waarbij chakra's ook een belangrijke rol spelen.

Maar, hoe dichter bij de bron, hoe zuiverder het water en het systeem van Dinshah ligt er veel dichter bij. 
Chromopunctuur is sterk verwant met kleurlichttherapie - met dit verschil, dat men bij het laatste geen rekening houdt met acupunctuurpunten, noch met de meridianen uit de Chinese geneeskunde.

Organisaties gespecialiseerd in chromopunctuur


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in chromopunctuur op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht