ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang is een traditioneel overgeleverde en intussen verbeterde vorm van ontgiftende, activerende orgaanmassage. Het is een mix van Taoïstische massagetechnieken en medische Qigong, waardoor het wezenlijk anders is dan de westerse gangbare methoden.

De Taoïsten uit het oude China ondervonden dat de mens vaak energieblokkades ontwikkelt in de interne organen. Dit resulteert tot een soort knopen en obstructies in de buik. Deze obstructies vinden plaats in het centrum van het lichaam, alwaar de stroom van energie (chi of qi) opgehoopt raakt.

Negatieve emoties als angst, woede, verdriet, depressie en zorgen veroorzaken de grootste problemen. Andere factoren zoals overwerk, stress, ongelukken, operaties, drugs, afvalstoffen, slechte eetgewoonten en incorrecte houding, spelen ook een rol.

Indien de energiestroom in de organen geblokkeerd geraakt is, slaan ze ongezonde energie op die overvloeit naar andere lichaamsdelen. Dit uit zich in bepaalde klachten en/of negatieve emoties. Het energetisch centrum, gelokaliseerd in de navel, geraakt geblokkeerd en wordt afgesloten van de rest van het lichaam. Disharmonie in het energetisch lichaam vertaalt zich naar fysieke problemen en ook naar patronen van herhaling, die afgespeeld worden in onze wereld. 

Onze levenskracht beweegt zich door de energiebanen van het lichaam, door het zenuwstelsel, de bloedvaten en het lymfesysteem. Deze systemen concentreren doorkruisen de buik die optreedt als hun controlerend centrum. Spanning, zorgen en stress van de dag kunnen zich daar accumuleren en worden zelden opgeruimd. Deze verstoringen kunnen fysieke problemen geven in de organen, de bloedvaten, het zenuwstelsel en het lymfe systeem omdat de energiestroom blokkeert. Deze verstoringen kunnen voelbaar zijn als verhardingen, knopen en drukgevoelige punten of regio’s in het abdomen.

De Taoïsten begrepen goed dat iedere emotie een uiting van energie is en dat bepaalde emoties de oorzaak konden zijn van fysieke klachten. Ook zagen ze dat een specifieke emotie behoort tot een zeker orgaan. Bijvoorbeeld, een energetische blokkade in de lever was gerelateerd aan frustratie, boosheid, woede of irritatie.

Deze klachten kunnen verholpen worden door zich te ontdoen van toxines en negatieve krachten. Chi Nei Tsang is een krachtige therapeutische massage voor diepgaande ontgifting van de organen. Deze energetische orgaanmassage zuivert de afvalstoffen en geblokkeerde emoties d.m.v. diepe maar zachtaardige technieken. Op die manier kan de energie weer stromen waardoor het lichaam weer terug kan keren naar een gezond en optimaal functioneren.

Organisaties gespecialiseerd in chi nei tsang


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in chi nei tsang op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht