ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Celtherapie

De wens om eeuwig jong te blijven kennen we allemaal. Al heel lang geleden zochten alchemisten naar de steen der wijzen en het elixer van het eeuwige leven. Op de angst om oud te worden spelen vele producenten van voedingssupplementen in, ook zo de voorstanders van de celtherapie.

Celtherapie is een bijzondere vorm van behandelen, waarbij lichaamsvreemde, van dieren afkomstige embryonale cellen, per infuus ingebracht worden, met name bij patiënten met kanker, of lijdend aan (vroegtijdige) veroudering.

Het idee om met embryonale cellen te behandelen is al in het begin van de vorige eeuw uitgesproken. De pionier was Paul Niehans (1882-1971). Hij kwam volgens de overlevering op het idee doordat hij geroepen werd bij een patiënt met onbehandelbare krampen volgend op een schildklieroperatie. Bij deze patiënt waren per ongeluk ook de bijschildklieren verwijderd. Dit was in de begintijd van die operatie een bekende complicatie. Naar zeggen redde Niehans de vrouw door een suspensie van de bijschildklieren van een stier te injecteren. De krampen hielden toen meteen op en de patiënt was gered. Het therapeutisch effect hield een lange tijd aan, langer dan te verwachten was op basis van kennis van de bijschildklierhormonen. Hierop ontwikkelde Niehans zijn celtherapie. Hij schijnt aan zijn patiënten bijna 50.000 injecties gegeven te hebben met foetale cellen.

De celtherapie wordt zowel toegepast om aandoeningen te behandelen, zoals bepaalde vormen van kanker, als om preventief het verouderingsproces te remmen Ook kan celtherapie worden ingezet bij degeneratieve aandoeningen als chronische rheumatoide artritis, osteoporose, artrose, bloedcirculatiestoornissen en verzwakking van de algehele afweer. Storingen in het zenuwstelsel en de hersenen die tot depressies en geestelijke aftakeling leiden, vragen ook om celtherapie. Zo kan bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson naar het schijnt met deze methode worden bestreden en zoveel mogelijk beperkt.

Het onderzoek dat gedaan is, is geheel dierexperimenteel van aard. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak verwezen naar een Frans onderzoek, waaruit bleek dat als er radioactieve embryonale thymuscellen bij een volwassen dier ingespoten worden, de radioactiviteit daarna specifiek in de thymus van het behandelde dier teruggevonden kan worden. Het is kenmerkend voor uiteenlopende alternatieve vormen van behandelen die via het internet aangeboden worden, dat er steeds een indrukwekkende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs besproken wordt. Bij nadere bestudering echter blijkt dat al het onderzoek dierexperimenteel van aard is. En dat er geen placebogecontroleerde klinische studies gepubliceerd zijn.

Tot op heden is er geen wetenschappelijk onderzoek over de eventuele positieve effecten bij mensen te vinden. Wel zijn er veel bijwerkingen beschreven waaronder sterfgevallen. Frequent voorkomende bijwerkingen zijn allerlei allergische reacties, ontstekingen in hersenen, zenuwen, de huid en bloedvaten.

Voorafgaande aan de behandeling, ondergaat men een volledig medisch onderzoek. Daarbij wordt gekeken of er geen verborgen infectiehaarden zijn die de werking van celtherapie kunnen verstoren. De behandeling zelf bestaat uit een of meerdere injecties in de spier van de bil of het bovenbeen, waarbij de celextracten in het lichaam worden gebracht.

Afhankelijk van de problemen, gaat het om celextracten van specifieke organen en weefsels. Als de schildklier bijvoorbeeld niet meer goed functioneert, wordt er feutaal celmateriaal van de schildklier geïnjecteerd. Bij een aandoening aan de nieren en gewrichten wordt er met extracten van nier- en kraakbeencellen gewerkt. Zo kan elk orgaan of onderdeel selectief geregenereerd worden.

In de praktijk gaat het meestal om een combinatie van organen en weefsels. Om een algehele regeneratie te bewerkstelligen, wordt er ook wel celmateriaal geïmplanteerd van de placenta. De celextracten worden met geavanceerde technieken vervaardigd in laboratoria die onder streng toezicht van de overheid staan.

Organisaties gespecialiseerd in celtherapie


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in celtherapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht