ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Celestijnse belofte

Het boek 'De Celestijnse Belofte', van de Amerikaanse schrijver James Redfield, verscheen in 1993. Deze spirituele avonturenroman heeft als thema het begrip 'toeval'. De hoofdpersoon laat zich leiden door toevallige gebeurtenissen, die je ook als het lot zou kunnen omschrijven. 'De Celestijnse Belofte' beschrijft een zoektocht naar negen oude spirituele inzichten die zijn beschreven in een manuscript dat wordt gevonden in de regenwouden van Peru.

Deze negen inzichten zijn:

- Ervaar een hoog begrip voor de wereldgeschiedenis en menselijke ontwikkeling.
- Word je er bewust van dat alle levende wezens een enorm energieveld bezitten (aura).
- Word je er bewust van dat sommige mensen andere mensen hun energie afnemen, waarmee een conflict gecreëerd kan worden.
- Realiseer je dat controle en dominantie jou en anderen niet helpt.
- Word je er bewust van dat je een droom hebt en een bestemming om te vervullen.
- Word je er bewust van dat vele van je gedachten en acties begeleid worden.
- Realiseer je dat sommige mensen het antwoord hebben dat je zoekt.
- Het kunnen begrijpen dat de mensheid op reis is naar het kunnen leven in harmonie met elkaar en de natuur, en ...
- dat de wereld zich ontwikkelt over 1.000 jaar tot een paradijs.

'De Celestijnse belofte' maakte aan het eind van de 20-ste eeuw veel los. James Redfield wist een gevoelige snaar te raken in de droom- en verbeeldingswereld van zijn lezers. Toegegeven: de westerse mens raakt steeds verder verwijderd van zijn essentie, intuïtie en gevoel. 

Het boek bespreekt verschillende spirituele ideeën, die voornamelijk te omschrijven zijn als newagethema's. Veel ideeën passeren de revue, zoals het leren van vegetarisme en levensbalans. De ideeën vallen samen met een uit de duim gezogen verhaal, waarin de hoofdpersonen een reis maken om inzicht te krijgen in die negen manuscripten in de Celestijnse Vallei in Peru. 

Het verhaal speelt zich dus af in de Celestijnse Vallei, daar waar de ruïnes staan van de Maya's. Die zouden rond 1600 de Inca's aldaar hebben verdreven met achterlating van de manuscriptrollen over de inzichten. Volgens Redfield zouden de Inca's alle inzichten beheersen, waardoor ze het paradijs zagen...

De auteur zou geïnspireerd zijn geweest door het boek 'Games people play' uit 1964 van Dr. Eric Berne (1910-1970) om dit boek te schrijven. Berne ontwierp de Transactionele Analyse. Redfield verkocht zijn belofte vanuit de kofferbak van zijn Honda, voordat hij het verkocht aan Warner Brothers om het grootschalig uit te geven.

Er verscheen een werkboek en 'De Celestijnse belofte' werd ook verfilmd. Later schreef James Redfield het boek 'Het 10e Inzicht', als vervolg.

Bron: Wikipedia

Organisaties gespecialiseerd in celestijnse belofte


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in celestijnse belofte op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht