ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Biofeedback

Mogelijk ook bekend als bioterugkoppeling.

Biofeedback is een techniek die een proefpersoon in staat stelt het verloop van schommelingen in zijn eigen fysiologische processen, zoals bijvoorbeeld bloeddruk en EEG-activiteit, te registreren.

Biofeedback wil in wezen zeggen: feedback van biologische reacties. Het is dus een methode waarbij lichaamssignalen zoals spierspanning, ademhaling en hartslag gemeten worden. Tijdens de meting zijn deze signalen zichtbaar op een computerscherm. Het effect van bijvoorbeeld een beangstigende gedachte of de manier van ademen is direct zichtbaar.

Met deze techniek kan men eveneens enige beheersing verwerven over interne processen; processen, die anders buiten het gebied van de willekeurige beïnvloeding liggen.

Deze techniek heeft een aantal belangrijke medische toepassingen, maar het is voor parapsychologen vooral van belang in verband met veranderde bewustzijnstoestanden (Altered states of consiousness - afgekort: ASC), en met de mogelijkheid het optreden van het alfaritme te reguleren. Silva Mind Control, bijvoorbeeld, en andere bioresonatiesystemen, houden zich daar al jarenlang mee bezig.

Organisaties gespecialiseerd in biofeedback


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in biofeedback op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht