ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bewustzijnstherapie

Bewustzijnstherapie richt zich op een zich bewust worden van een zijn het Nu': het zich bevinden in het hier-en-nu moment. De cliënt wordt door de therapeut gestimuleerd om een innerlijke zoektocht te ondernemen. Zo ontdekt de persoon hoe hij/zij in het ‘nu’ staat. Vanuit dat besef kan iemand op zoek gaan naar nieuwe perspectieven met mindfulness, bijvoorbeeld - of, via het thema Zelfkennis.

Kortom: meestal wordt het begrip 'Bewustzijnstherapie' gebruikt om de cliënt naar iets te lokken waarvoor reeds een andere naam bestaat. Anders gezegd: het is geen op zichzelf staande wettelijk erkende vorm van therapie.

Zelfs via een helende therapeutische massage kan men iemand in het hier-en-nu moment brengen, ervan laten genieten, en mentaal het heden herscheppen teneinde  veranderingen aan huidige dingen aan te brengen.

Via bewustzijnstherapie - vanuit de wereld van mindfulness - wordt de cliënt, door de beoefenaar ervan, gestimuleerd om een innerlijke zoektocht te ondernemen. Zo ontdekt de persoon hoe hij/zij in het 'nu' staat. Vanuit dat besef kan iemand op zoek gaan naar nieuwe perspectieven, bijvoorbeeld.

Wel moet men er op letten dat deze 'innerlijke zoektocht' bewust gebeurt en niet via gekruikmaking van hypnose, want dan dwaalt men af van de oorspronkelijke bedoeling en belandt men in een andere vorm van therapeutische aanpak; een aanpak, die we eventueel 'Onderbewustzijnstherapie' zouden kunnen noemen.

Organisaties gespecialiseerd in bewustzijnstherapie


Elly Michiels Elly Michiels - (Schoten)
Ik begeleid je op je reis naar zelfontdekking en het vinden van je ware zijn. Samen gaan we op weg naar je essentie en ontgrendelen we de kracht van je intuïtie, je creativiteit voor persoonlijke groei en welzijn.
  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in bewustzijnstherapie op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht