ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Aura reading

Mogelijk ook bekend als aura lezen of aura's.

De aura is de naam die wordt gegeven aan een verondersteld energieveld dat, volgens verschillende esoterische stromingen, mensen en ook andere levende wezens zou omgeven. Aura's zouden naar het schijnt visueel kunnen worden waargenomen door elke mens. Slechts oefening baart kunst, zegt men daarbij.

De kleuren van een aura zouden, zo wordt beweerd, variëren naargelang de persoon en de omstandigheden. Auragenezers beweren eveneens dat ze ziektes kunnen diagnosticeren aan de hand van verstoringen in het aurabeeld.  

Esoterische stromingen postuleren dat een aura zou bestaan uit 'levensenergie', 'astrale energie', 'esoterische energie', 'bio-energie' of een andere, eveneens niet in het natuurkundige spectrum vóórkomende energievorm. De energie zou nadrukkelijk niets te maken hebben met de infrarode straling die alle lichamen uitzenden en die zichtbaar gemaakt kan worden met een warmtegevoelige camera. Ook zou de aura iets anders zijn dan het nabeeld, dat het menselijk oog - onder bepaalde omstandigheden - waarneemt rondom objecten die tegen een heldere achtergrond zijn geplaatst.

De theosofie, die uitgaat van meervoudigheid van de stof, stelt dat aura's bestaan uit verschillende 'fijnstoffelijke lichamen', die zich in verschillende lagen rondom het 'grofstoffelijke' lichaam zouden bevinden. Het 'etherisch lichaam', het binnenste van deze fijnstoffelijke lichamen, zou via de chakra's 'levensenergie' uit de omgeving doorgeven aan het materiële lichaam.

De 'fijnstoffelijke lichamen', waaruit aura's zouden bestaan, kunnen spijtig genoeg (nog) niet met enig natuurkundig meetinstrument worden gedetecteerd. Indien ze bestaan, natuurlijk. Elektromagnetische velden en stralingen daarentegen kunnen zeer nauwkeurig worden gemeten, maar van het veld rondom het menselijk lichaam heeft men nog niets kunnen opvangen. 

Het wordt dus hoog tijd dat ook wetenschappers er eens een studie van maken om te zien of aura's wel ja of neen bestaan. Anderzijds is het niet omdat blinden geen kleuren kunnen zien dat kleuren niet bestaan ...


Er bestaan naar het schijnt wel degelijk toestellen waarmee men een zogenaamde 'aurafoto' kan produceren. Op deze foto's waarneembare aura wordt veroorzaakt doordat er twee foto's worden gemaakt. Eentje van de persoon zelf en de andere komt tot stand door een 'nauwkeurige meting via de hightech sensorplaten waardoor een energetische afbeelding wordt gemaakt van de hand'. Deze wordt dan gekoppeld aan de reflexzone bekende correspondentiepunten en deze worden vertaald naar een kleurbeeld van het gehele lichaam, en de zogenaamde chakra's. Daarnaast worden aan de kleuren betekenissen toegekend die, onder andere, een oorsprong hebben in de Indiase Chakraleer.

Een andere manier van aurafotografie is de Kirlianfotografie. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van een lens, waardoor het niet echt om een foto gaat in de meest gekende vorm. Er kunnen hiermee dus enkel lichaamsdelen, of voorwerpen, zoals boombladeren en dergelijke meer gefotografeerd worden. Deze methode is genoemd naar het Armeens-Russische echtpaar dat deze manier van fotografie op de markt bracht, namelijk: Semjon en Valentina Kirlian, twee Russische technici, die in de jaren 1930 toevalligerwijze deze manier van fotograferen ontdekten.

Bron: Wikipedia

Organisaties gespecialiseerd in aura reading


  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in aura reading op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht