ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

En?… Wat deed jij zoal toen je een jaar of vijf was?

Soms is het moeilijk te geloven dat jonge kinderen op sommige gebieden veel knapper zijn dan de meeste volwassenen.
door Tsenne Kikke - maandag 17 september 2018 14:52

Ongetwijfeld is Mozart (1756-1791), het grootste wonderkind aller tijden uit de klassieke muziek. Al op zeer jonge leeftijd bespeelde hij de viool, klavecimbel en orgel. Bovendien componeerde hij, dankzij zijn aangeboren muzikale hoogbegaafdheid, reeds op 5 à 6-jarige leeftijd hoogstaand werk. Wel had hij te kampen met een zwakke gezondheid en stierf hoogstwaarschijnlijk vanwege een worminfectie (trichinose) op 35-jarige leeftijd.

Frédéric Chopin (1810–1849) was eveneens zo'n muzikaal talent, want op 7-jarige leeftijd componeerde hij ook al. Doch, ook hij stierf vrij jong en wel op de leeftijd van 39 jaar. Naar men beweert: aan de gevolgen van een zeldzame complicatie van tuberculose.

Vandaag de dag zijn er nog zeer veel muzikale wonderkinderen. Niet, dat ze zelf kunnen componeren, maar wel bestaande composities kunnen naspelen, en dat is ook al knap. Hieronder vind je er - voor de zoveelste maal - enkele voorbeelden van.

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere: niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer 5 hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht