ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Illusionisme: maak kennis met de knettergekke Tom Mullica

Indien je nog nooit van Tom Mullica hebt gehoord, is nu het moment om hem te leren kennen.
door Tsenne Kikke - zondag 15 november 2015 2:04

Tom Mullica is gewoonweg knettergek, en hoe langer je naar hem kijkt, hoe groter de kans bestaat dat je eveneens knettergek wordt. Zo aanstekelijk is hij. Om die reden heb ik er hieronder 3 filmpjes aan toegevoegd, teneinde zeker te zijn dat mijn uitspraak waarheid wordt.

Misschien had je reeds door, dat ik het woordje 'knettergek' ditmaal in een positieve zin gebruikte om er het humoristische mee te benadrukken.

Het enige nadeel is, dat het 'humor op z'n Amerikaans' is, en geen Britse; maar zelfs indien je niet alle moppen begrijpt, hoef je maar mee te lachen telkenmale je gelach hoort.
 

Op het internet lezen we het volgende over deze meest bizarre man...

Tom Mullica (Waupun (Wisconsin), 19/8/1948) is een Amerikaanse goochelaar en komiek.

Op vijfjarige leeftijd droomde hij om clown te worden en op zevenjarige leeftijd ontdekte Mullica de goochelkunst, doordat zijn moeder voor zijn Kerstmis een goochelaarskit voor beginners had gekocht. Enige jaren later combineerde hij de goocheltrucjes met een clownsact. Daarnaast ontwikkelde hij zich tot een bekwaam buikspreker en pantomimespeler.

Op 18-jarige leeftijd trad hij in het leger, en nadat hij na drie jaren, die hij in Korea en Duitsland spendeerde, zijn dienstplicht had vervuld, werkte hij enige tijd voor 'Abbott's Magic Novelty Company' uit Colon, Michigan, een bekende firma in magische artikelen en uitgeverij van goochelboeken, waar hij trucs demonstreerde en illusies bouwde.

In 1976, nadat hij zijn diploma van barman had behaald, opende hij in Atlanta, Georgia, een eigen nachtclub, het 'The Tom-foolery Magic Bar Theatre', waar hij tot in 1987 zelf optrad. Met zijn act als humoristisch goochelaar oogstte hij al vrij snel succes, maar grote populariteit kreeg hij pas door zijn optreden in de televisieshow van David Letterman. Daarna rees zijn ster snel: Mullica was te zien in tal van televisieprogramma's en bracht zijn act in hotels en casino's in Atlantic City en Las Vegas.

Ook werkte hij geruime tijd in Europa, was in 1988 aanwezig op het Wereldkampioenschap Goochelen in Den Haag, waar hij zijn hilarische act van de verstokte roker presenteerde en trad in Parijs op in de beroemde 'Crazy Horse Saloon'. In 1991 keerde hij naar Amerika terug waar hij zijn carrière als humoristisch goochelaar voortzette. In 1996 begon Mullica te schrijven aan een theaterstuk, 'RED' genaamd, waarin hij de rol van de befaamde Amerikaanse komiek Red Skelton vertolkte - een show, die tot vorige week nog volle zalen trok.

Maar onlangs, namelijk vorige week zondag 8 november, greep de laatste vertoning plaats. Op zijn website meldde Tom dat hij zich vanaf eind van dit jaar terug op illusionisme zal gaan concentreren. Ook heeft hij ondertussen aan zijn memoires gewerkt en hoopt om het boek in 2016 te kunnen uitgeven.

In 2010 werd er bij Tom chronisch myeloïde leukemie vastgesteld, een kanker van het bloed en het beenmerg, die wordt gekenmerkt door een woekering van witte bloedcellen, vooral granulocyten.

Red Skelton (1913 - 1997) was een Amerikaans acteur en komiek en kwam uit een circusfamilie. Zijn vader overleed twee maanden voor zijn geboorte. Reeds in zijn tienerjaren had Skelton de rol van zijn vader als clown in het circus overgenomen. In 1938 verscheen hij voor het eerst in een film: 'Having Wonderful Time' met Ginger Rogers. Daarna volgden de rollen elkaar snel op: in 1940 speelde hij in 'Flight Command' naast Robert Taylor en in 'Lady Be Good' (1941) naast Lionel Barrymore. In 'Panama Hattie' (1942) had hij de hoofdrol. Hij speelde vooral in musicalfilms zoals ook in 'I Dood It' (1943) en 'Ziegfeld Follies' (1946).

In 1951 kreeg hij zijn eigen show: 'The Red Skelton Show'. Deze televisieshow liep liefst 20 jaar. Intussentijd maakte hij ook nog films zoals 'The Clown' (1953), 'The Great Diamond Robbery' (1954) en een cameo in 'Ocean's 11' (1960). Skelton geraakte in zijn show bevriend met vaste gasten zoals Marcel Marceau, Maurice Chevalier en Groucho Marx. In 1971 moest hij plaats maken voor jongere presentators, zoals Johnny Carson.

Skelton overleed in 1997 op 86-jarige leeftijd.

De bovenste onderstaande video dateert uit 1983 en tussen de toeschouwers waren leden van de Britse koninklijke familie aanwezig. De andere videoclip is een verzameling van enkele van zijn allerbeste sketches uit de zogenaamde 'Goede Oude Tijd'. Geniet ervan!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht