ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mannen kunnen de helse pijnen van een bevalling moeilijk aan

Pijnbeleving verschilt van persoon tot persoon, maar vrouwen kunnen weeën veel beter verdragen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 21 november 2014 23:55

Bevallen van een kind is een pijnlijke gebeurtenis, maar de meeste mannen hebben daar geen idee van. In tegenstelling met onze gewesten is het in China niet gebruikelijk dat mannen de bevalling bijwonen. In sommige delen van China zijn ze er zelfs automatisch niet bij toegelaten.

In de Shandong provincie, in het oosten van China, biedt het ziekenhuis Aima Hospital nu mannen de kans om de ervaring ten lijve mee te maken; dit, nadat verschillende vrouwen klaagden over het gebrek aan sympathie van hun wederhelft.

Vier maal per week kunnen mannen zich aldaar laten aansluiten op een weeën-simulator, die via elektrostimulatie pijn uitoefent op de buik. De sterkte en de frequentie worden, net zoals in de realiteit, langzamerhand opgebouwd totdat een pijnniveau dat vergelijkbaar is met de pijn die een vrouw voelt tijdens een bevalling wordt bereikt.

Een honderdtal mannen schreven zich voor deze foltersessie in. Vijf minuten lang spartelden ze angstvallig met de pijn, terwijl een verpleegster geleidelijk aan de intensiteit op een schaal van 1 tot 10 verhoogde.

Veel mannen haalden dat hoogste niveau niet en vroegen al na enkele minuten om ermee te stoppen. "Het leek alsof mijn hart en longen uit elkaar werden gereten," aldus Song Siling, een toekomstige vader, die slechts niveau 7 bereikte. "Ik kan moeilijk beschrijven hoe pijnlijk het was."

"En, deze pijn evenaart nog niet eens de werkelijke pijn," reageerde de verpleegster van dienst.

Wu Jianlong, een toekomstige vader, die de pijn uithield tot het tiende en hoogste niveau, bekende dat zijn visie op bevallingen nu toch gewijzigd is. "Aangezien alle vrouwen baby's krijgen, zag ik bevallen als iets natuurlijks en vanzelfsprekends. Die mening heb ik nu teruggeschroefd."

Reeds eerder werden eenzelfde soort van experimenten meermaals wereldwijd uitgevoerd. Vorig jaar, bijvoorbeeld, in Amsterdam.

Mannen hebben indertijd veel geluk gehad, omdat de woorden: "Ik zal de lasten van jouw zwangerschap zeer zwaar maken: met pijn zul je kinderen baren. Naar je man zal je begeerte uitgaan, hoewel hij over je heerst," godzijdank op de vrouw betrekking hadden.

En tegen de man heeft Hij gezegd: "Omdat je hebt geluisterd naar je vrouw en hebt gegeten van de boom die Ik je had verboden, zal de grond vervloekt zijn omwille van jou! Zwoegend zul je van hem eten, alle dagen van je leven. Distels en doorns zal hij voortbrengen, met veldgewas moet jij je voeden. In het zweet zul je werken voor je brood, tot je terugkeert naar de grond, waaruit je bent genomen: je bent stof, en tot stof keer je terug."

Och..., landbouwers hebben het grootste deel van die vloek op hun schouders en rug genomen - en, dat terugkeren tot stof schijnt tòch niemand te deren, omdat velen in de veronderstelling leven dat er leven is na de dood.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht