ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Radioprogramma's op spiritueel gebied zijn in onze gewesten zeldzaam

In wezen zijn er tegenwoordig zeer weinig radioprogramma's die zich voor 100% met spirituele aangelegenheden bezighouden.
door Tsenne Kikke - dinsdag 14 mei 2013 4:43

In Vlaanderen zijn er weinig of totaal geen radioprogramma's die zich op een specifieke manier met het spirituele bezighouden. De énige totaal Belgische onafhankelijke spirituele radiozender is TVNR - de afkorting van 'Trefpunt Voor Nieuwe Richtingen' uit Gent.

In Nederland zijn er enkele, waaronder Indigo Soulstation, en Utopia. Dan hebben we misschien nog Radio SPI, dat in wezen geen echte radiozender is, maar - via een omweg - de promotor van, bijvoorbeeld, Benjamin Creme en consorten.

Dan hebben we nog OHM Radio, die elke zaterdag van 16:30-18:15 uur op Radio 5 uitzendt, maar eerder een verlengde is van 'Stichting Ohm', die als hoofddoel heeft om de Hindoecultuur in de Nederlandse samenleving te integreren.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met radioprogramma's op spiritueel gebied? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Gepost op: 14/05/2013 8:12:22

tip; ga naar www.onlineradio.nl en scrol helemaal naar beneden. links vind je 6 zenders..  ;-)


Gepost op: 14/05/2013 8:14:56

sorry... moet zijn; www.onlineluisteren.nl   ...


Tsenne Kikke Gepost op: 14/05/2013 12:17:42
Tsenne Kikke

Bedankt voor de info, Arno.

- Radio Maria is een jonge radio zender die heel Vlaanderen wil bereiken om het Woord van God te laten weerklinken. Je kunt er ook noveenkaarsen met logo "Radio Maria" en op de achterzijde "Salve Regina" aankopen.

- Argusoog kondigde een radiostilte aan gedurende de gehele maand mei. Uiterlijk begin juni zullen ze weer van iets van zichzelf laten horen en weten we hoe het met Argusoog verder zal gaan.

- "Radio Merlijn heeft geen winstoogmerk. Onze inkomsten bestaan uit donaties en advertentieverkoop, en worden gebruikt voor de exploitatie van de omroep. De omroepvereniging is nog in oprichting," lezen we op de website.


Sonja Gepost op: 15/05/2013 0:38:53
Sonja

 Wie herinnert zich nog de uitzendingen op radio 2 van het eenzame hartenbureau?
Het werd gepresenteerd door Edwin Ysebaert, mensen storten er "on air" hun hart uit en spraken vaak over  erg persoonlijke problemen. Geen storende reclame tussenin, aangepaste muziek, er werd ruimte gelaten om een serene sfeer te scheppen. Ik hing met mijn oren tegen de boxen, en de zachte stem van Edwin Ysebaert gaf je een gevoel alsof je een vertrouweling was die het voorrecht had om deel uit te maken van iets intiems. Bestaat zoiets nog? Het was dan misschien niet spiritueel zoals in het artikel bedoeld, niet belerend, maar ik vond het toch een programma met een intrinsieke waarde en heb er van genoten. 

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht