ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Lichaamsverzorging heeft in wezen betrekking op het gehele lichaam

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zaterdag 8 december 2012 3:02

Met lichaamsverzorging verwijzen we in deze Encyclopedia Spiritualia niet zozeer naar de wereld van de cosmetica, en zo meer, maar eerder naar alles wat Wellness aangaat.

Zoals de naam het zélf zegt: een lichaam naar de buitenwereld toe opsmukken, heeft weinig of niets uitstaans met lichaamsverzorging, met de nadruk op het woordje 'lichaam'. Een gezicht, bijvoorbeeld, is daar slechts een onderdeeltje van. Toegegeven, zaken, zoals oliën, bad- of doucheproducten, vallen daar wél onder, natuurlijk. En parfums, om de eigen lichaamsgeur te verdoezelen, zijn misschien een randgeval.

Diëten en voedinsgleer, kunnen eveneens onder dit thema worden ondergebracht, net zoals yoga, tai chi, qigong, qihuna, enozvoorts. Ook mensen, die in de verpleegkunde werken, doen aan 'lichaamsverzorging', als ze met hun patiënten bezig zijn, et cetera.

Kortom: onder deze rubriek vallen honderden thema's.

Om die reden is het onderwerp 'Lichaamsverzorging' op zichzelf dermate uitgebreid, dat we er onmogelijk in enkele encyclopedische woorden een beschrijving van kunnen geven. Daarom ook raden we je aan om het thema, waarover je iets meer aan de weet wenst te komen, beter specifieert, om het daarna in andere delen van deze Encyclopedia Spiritualia op te zoeken en in te lezen.

Mocht je evenwel iets niet vinden, laat het ons dan gerust weten.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met het onderwerp 'Lichaamsverzorging'? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht