ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Integrale therapie verenigt in zich verschillende reeds bestaande therapeutische werkvormen

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zaterdag 27 oktober 2012 0:24

Integrale therapie is geen nieuwe therapievorm, maar eerder een integratie van klassieke en meer recentere alternatieve therapeutische visies die in de praktijk hun nut reeds hebben bewezen. Ook wordt de mens zélf als integraal gezien. Anders gezegd: bestaande uit lichaam, geest en ziel.

Een integrale visie heeft het voordeel dat de therapeutische aanpak kan afgestemd worden op de cliënt, waarbij kan gekeken worden welke therapievorm het best bij de persoon past. Ongetwijfeld zal deze keuze mede bepaald worden in functie van de ontwikkelingsfase van die persoon.

Een algemene vraag die de therapeut zich hier, bijvoorbeeld, kan stellen, is op welke manier men het best toegang kan krijgen tot de cliënt. Dit vraagt een juiste, professionele inschatting van het bewustzijnsniveau, rekening houdend met de mate van draagkracht van de te behandelen persoon.

Kortom: Integrale therapie maakt dus gebruik van geïntegreerde technieken, gekozen uit diverse reeds bestaande therapeutische werkvormen.

"

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met de een of andere vorm van integrale therapie'? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht