ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ecotherapie verwijst naar ecologische psychologie

Ecotherapie verwijst naar ecologische therapie.
door Tsenne Kikke - vrijdag 27 juli 2012 6:20

Ecotherapie is een verzamelnaam. Het verwijst naar ecologische therapie, en gebaseerd op Ecopsychologie, oftewel ecologische psychologie, wat dit ook mag betekenen.

Kortom: in wezen vindt men van ecotherapie weinig of niets op het internet terug, behalve één iemand - een zekere Dennis L. Merritt - die een verband legt met Jungiaanse therapie, waarvan hier een link.

Ecotherapie zouden we misschien het best kunnen omschrijven als een nieuwe soort van wetenschap, die zich - onder andere - bezighoudt met het herstellen van Moeder Aarde en gebruikt maakt van alle reeds bestaande disciplines op dit gebied. En, in de ecologische psychologie verkrijgt ook het geestelijke deel van de mens een plaats, opdat de hand van Moeder Natuur, die ons voedt, niet totaal wordt afgebeten en de reeds aangerichte wonden worden geheeld.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen gehad met ecotherapie? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan, maar a.u.b.: vermijd elke vorm van reclame waar geen lezer iets aan heeft, tenzij hij er zélf naar vraagt via de rubriek 'Zoek&Vind'.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Gepost op: 29/07/2012 12:27:19

Wij hebben een ecotherapeute in de arm genomen om ons huis en de praktijk te 'behandelen' (zij noemen dit balanceren).
bij deze 'therapie' gaat het er om energieën te balanceren van grond/land, huizen en bedrijven (objecten). Dit heeft veel gevolgen en effecten (in positieve zin) voor de bewoners / medewerkers / eigenaren enz. enz.

Groetjes, Marie-Jose

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht