ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

G.I. Gurdjieff en seismoloog Jim Berkland denken ongeveer op eenzelfde lijn

Jim Berkland kwam in het nieuws door zijn uitspraak dat de kans groot is dat een zware aardbeving Noord-Amerika deze week zal teisteren. Ook G.I. Gurdjieff legde ons reeds uit hoe de Maan op onze Aarde inwerkt.
door Tsenne Kikke - maandag 21 maart 2011 14:00

G.I. Gurdjieff trachtte ons honderd jaar geleden reeds uit te leggen in welke mate onze Maan de veroorzaker is van de overlijdens op Aarde. En, de laatste tijd lijkt het alsof de Maan hongerig is. Wegens het feit dat slechts weinigen Gurdjieff"s leerstellingen kunnen begrijpen, laat staan toepassen, is er hier en daar toch nog iemand die zich met de invloeden van de Maan op Aarde bezighoudt.

In de ogen van zeer veel wetenschappers is hij een 'seismologische kwakzalver' en heeft men hem reeds meermaals verboden publieke uitspraken te doen teneinde paniek te vermijden. Deze man heeft een naam, en die naam is Jim Berkland.

Jim Berkland ziet namelijk verbanden tussen de recente aardbevingen in het gebied rond de Stille Oceaan. Meer nog, hij denkt dat er zich de komende dagen een zware beving ergens in Noord-Amerika zal voordoen.

Jim Berkland, een geoloog die bekendheid verwierf met de accurate voorspelling van een grote aardbeving in Californië in 1989, staat de jongste dagen weer vooraan in het nieuws. Hij verklaarde in de media dat er deze week een nieuwe grote aardbeving kan plaatsvinden, deze keer in Noord-Amerika.

Berkland heeft het over een 'venster' - een waarschijnlijke periode - tussen 19 en 26 maart.

De geoloog ziet een verband tussen de aardbevingen die de voorbije maanden en weken hebben plaatsgevonden in Chili, Nieuw-Zeeland en Japan. Volgens hem is er een reeks grote bevingen bezig op de zogenaamde 'ring van vuur', de actieve aardbevingsgebieden rond de Stille Oceaan. De bevingen gaan in wijzerzin het gebied rond, en de westkust van Noord-Amerika is het volgende slachtoffer, voorspelt hij.

De timing van Berkland is onder meer ingegeven door de stand van de maan, die aantrekkingskracht uitoefent op de aarde en zo mee bevingen veroorzaakt. Maar hij wijst ook op een recente grote vissterfte voor de kust van Californië. Volgens Berkland kan dat een gevolg zijn van wijzigingen in het aardmagnetisme, een fenomeen dat vaak aan aardbevingen voorafgaat.

Verschillende wetenschappers trekken de voorspellingen van Berkland in twijfel. Dat er vroeg of laat een grote beving zal plaatsvinden in Noord-Amerika, staat buiten kijf. Maar precieze voorspellingen doen over het tijdstip ervan gaat de meeste seismologen te ver.

En, in wezen hebben ze gelijk, zelfs indien voorkomen beter is dan te genezen. Want: de precieze datum is onbekend, men heeft geen idee waar precies die aardbeving zich kan of zal voordoen. Welke stappen kunnen er ondertussen genomen worden, met het risico natuurlijk dat Jim Berkland zich van data heeft vergist...?

Nawoord: Jim Berkland stierf in 2016 op 85-jarige leeftijd.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht