ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe schilderijen tot leven kunnen komen

Kunst op een totaal andere manier bekeken.
door Tsenne Kikke - donderdag 7 november 2019 17:53

Een mooi animatiefilmpje toont aan hoe men in meesterwerken, zoals die van Rubens en Caravaggio, dankzij nieuwe technologie leven kan inblazen. De maker presenteert het als een 'ode aan de kunst en haar ontwapenende schoonheid'.  Het bewerken van de schilderijen tot bewegende beelden moet een tijdrovend monnikenwerk geweest zijn. Het resultaat is evenwel een verbluffende combinatie van oude kunst en nieuwe technologie.

Caravaggio's levende schilderijen

Michelangelo Merisi, de vader van de barokke schilderkunst, werd geboren op 29 september 1571. Later werd hij bekend als Caravaggio, vernoemd naar zijn geboortedorp, een Noord-Italiaans plaatsje in de buurt van Bergamo. Hij schokte de esthetiek van de hogere klasse van zijn tijd door prostituees en proletariaten op te stellen als modellen voor zijn voornamelijk Bijbelse onderwerpen. De kunstenaar werd nog geen veertig jaar oud. Tijdens een oversteek per boot van Napels naar Porto Ercole, bij Rome, overleed hij, waarschijnlijk aan malaria of een griepvirus.

Tien jaar geleden ontdekten acht leden van het Italiaanse bedrijf, Malatheatre, onder leiding van oprichter Ludovica Rambelli, de waanzinnig rigoureuze houdingen die Caravaggio indertijd van zijn levende modellen eiste, en creëerde 23 tableaux vivants, geïnspireerd door het oeuvre van de meester. Onder de ogen van toeschouwers, zowel volwassenen als kinderen, stelden de acteurs ze met eenvoudige atttributen, zoals stoffen gordijnen, samen, met op de achtergrond muziek van Vivaldi, Bach en Mozart.

De 13 ensceneringen in de video hieronder maken je bewust van de intense lichamelijkheid die duidelijk te zien is in het werk van Caravaggio.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


anni Gepost op: 10/11/2019 14:05:45
anni

OmG,  wat een schoonheid, wat een pracht, ontroerend...

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht