ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dieren in slaap laten vallen dankzij de kracht van de geest: kan dat?

Reeds eerder plaatste DIMschool vzw een artikel over dit meest eigenaardige fenomeen.
door Tsenne Kikke - woensdag 22 november 2017 21:30

Sinds ik een 40-tal jaar geleden over Georges Ivanovich Gurdjieff gelezen had dat hijzelf beweerde dat hij een jak vanop 500 meter afstand door zijn poten kon laten zakken, ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar hedendaagse bewijzen. Tenslotte klinkt het ongelooflijk, nietwaar?

Maar, vorig jaar publiceerde de vzw DIMschool een artikel, teneinde haar QiHuna cursus te promoten, een filmpje over een Japanner die daar eveneens in staat is, waarvan hier de link.

In de bijgevoegde filmpjes kon je de Japanse chi meester Kanzawa Sensei, die lange tijd Kiryou heeft beoefend, een Japanse vorm van Qigong, zijnde: de praktijk van het cultiveren van energie, aan het werk zien. Een buitengewoon spektakel... Als hij in de buurt komt van dieren, kan hij de kracht van zijn geest gebruiken om hen te dwingen in slaap te vallen. Hij demonstreerde dit met olifanten, buffels, tijgers, schapen, struisvogels, en zo meer.

Ondertussen heb ik er nog enkele andere filmpjes over gevonden… Bekijk ze met Argusogen - maar, indien mogelijk: met een open geest. :-) Noteer wel dat ze voor Japanse tv-programma's werden gemaakt, en dus (spijtig genoeg) op een sensationele manier in elkaar werden geknutseld!

Kanzawa Sensei in Spanje:

Kanzawa Sensei in Afrika:

Kanzawa Sensei in Amerika, en zo meer…

Beelden, gekopieerd van een tv-scherm. Het gaat vooral over Kasuke Sasaki, een worstelaar die aan hoogtevrees lijdt, en aan bungeespringen wilde gaan doen met behulp van de uitstralingen van  Kanazawa Sensei, die zijn hartritme - en zo meer - beïnvloedde.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht