ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Spinnengevechten zijn ook een vorm van volksvermaak

Georganiseerde spinnengevechten worden in Aziatische landen niet als wreed aanzien.
door Tsenne Kikke - maandag 27 juni 2016 14:44

Zowel in Japan, in de Filipijnen, Korea, Maleisië, als in andere delen van Azië worden er voor menselijk vermaak spinnengevechten gehouden. En, omdat de vrouwtjes op een veel venijnigere manier met elkaar omgaan, worden de mannetjes in de meeste gevallen niet toegelaten, behalve in Singapore waar mannelijke springspinnen elkaar te lijf gaan.

Deze springspin vecht enkel en alleen om over de andere te domineren. Dus niet om te doden, en de verliezer gaat dan meestal ook lopen. Wel gebeurt het weleens dat de afdruiper tijdens een gevecht een poot verspeeld... En, of spinnen tijdens het gevecht geluiden maken, die enkel zij kunnen horen, weten we natuurlijk niet.

In elk land worden beide spinnen, vooraleer het toernooi van start gaat, op een korte afstand van elkaar op een horizontaal stokje of koord geplaatst. Daarna worden ze aangemoedigd, opdat het worstelen kan beginnen.

Een spin kan op drie manieren het gevecht winnen:

1) Ze kan een tegenstander in de buik bijten;
2) ze kan de buik van de tegenstander met draad omwikkelen, of
3) indien de tegenstander tracht weg te vluchten, kan ze de draad waaraan die hangt doorknippen, zodat de verliezer plots naar beneden tuimelt.

Natuurlijk kan het ook geschieden dat ze allebei naar beneden vallen, en ze het gevecht daar beneden voortzetten.

Het merendeel van de georganiseerde gevechten zijn 'vluchertjes' en binnen de 10 seconden afgelopen. In de meeste gevallen gaat de winnaar door naar de volgende ronde. De man, die de rol van scheidsrechter op zichzelf heeft genomen, moet er te allen tijde wel voor zorgen dat de spinnen niet al té beschadigd geraken.

In Japan wordt er in het stadje Kajiki elk jaar het 'Kumo Gassen Tournament' gehouden, waarbij vooral de vrouwelijke Ariope spin wordt gebruikt, herkenbaar aan de gele strepen. Deze Samurai spinnen worden soms in huis gekweekt, lopen er vrijelijk in rond, en mogen zelfs hun webben in leefruimtes bouwen.

In Singapore wordt de springspinnensoort Thiania bhamoensis aangewend, en natuurlijk worden er tijdens al die wedstrijden weddenschappen gehouden, waarbij men zowel geld kan winnen of verliezen.

Dat weten we dan ook weeral.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht