ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gipsen beeldje van paus lekt 'genezende wonderolie'

Indien wonderen effectief bestaan, is dit er eentje van !
door Tsenne Kikke - vrijdag 14 augustus 2015 14:05

Liedekerke heeft haar eigen mirakel. De buste van paus Johannes Paulus II scheidt wonderolie af. "Mijn voet, die al twee jaar lam was, kon ik weer bewegen nadat ik hem had ingesmeerd met de olie", zei Louis Du Bois.

De mysterieuze afscheiding van olie uit de buste van de voormalige paus begon een drietal jaar geleden, maar het nieuws raakte nu pas bekend.

Nelly Du Bois: "Het beeldje stond in mijn veranda, maar met de zaligverklaring besloot ik de kleine buste op mijn slaapkamer te zetten bij de rest van mijn beelden. Dat was op 1 mei. Een dag later zag ik hoe mijn hondje aan het tafeltje een vloeistof aan het opdrinken was. Stomverbaasd zag ik hoe er een vettige vloeistof van het beeldje afliep. Ik kocht de buste dertien jaar geleden in een kringloopwinkel en hij stond sindsdien in mijn veranda, maar nooit heb ik er iets vreemds aan gezien."

Nelly nam meteen contact op met pastoor Andy Penne uit Galmaarden. Hij is enkele keren langs geweest, en zei: "Zelf sta ik normaal twijfelachtig tegenover zulke 'wonderen' maar ik kan ook enkel vaststellen dat er op een onbekende wijze olie uit het beeldje komt en er al mensen door genezen zijn."

Pastoor Penne nam Nelly samen met het beeldje vorig jaar in oktober mee naar Monseigneur Leonard en die liet weten dat er kerkelijk onderzoek zal ingesteld worden. "Maar voorlopig is er nog niets onderzocht. Het beeldje zal overgemaakt worden aan een universiteit voor wetenschappelijk onderzoek."

Enkel de vader van de apotheker uit de straat onderzocht de vloeistof. "Maar hij is dierenarts en over oliën weet hij dus ook niet alles. Maar het gaat om een zuivere olie en de afkomst is niet meteen te achterhalen. Een onderzoek in een labo is peperduur."

Vreemder is wél de genezing van verschillende personen, waaronder de broer van Nelly. "Vijf jaar geleden kreeg ik een heupprothese. Als gevolg daarvan kreeg ik een afstervende zenuw en een klapvoet waardoor ik de voet niet meer kon bewegen. Ik moest naar de kinesist en liet mijn wagen aanpassen. Maar ik smeerde twee jaar later olie van de buste over mijn been en ik kon mijn voet plots weer bewegen."

Ook zijn kinesist staat voor een raadsel. "Als een zenuw zich binnen een bepaalde tijd niet hersteld, is die afgestorven", legde kinesist Danny Meert uit. "Na twee jaar was die tijd bij Louis allang verstreken, maar plots kon hij zijn voet weer bewegen. Hoe dat komt, weet ik niet, ik heb het nog nooit gehoord dat zoiets gebeurt."

Nota: klapvoeten herstellen zich meestal na enkele maanden, indien men er iets aan doet. Dat hij zijn voet niet meer kon bewegen, kan het gevolg zijn geweest van de heupprothese. Een klapvoet kan ontstaan door een hernia, of een vernauwing (stenose) tussen de vierde en vijfde lendenwervel met beklemming van de vijfde lendenzenuwwortel. Er was dus hoogstwaarschijnlijk eerder sprake van een geknelde zenuw (kuitbeenzenuw - nervus peroneus) in plaats van een afstervende zenuw.

En, voorbeelden als bij Louis zijn er - naar het schijnt - nog. Welke?...

"In die drie tijd hebben we al zeker tweehonderd mensen zien passeren in de slaapkamer," zei Nelly. "We hebben al buisjes met olie naar Amerika verstuurd en er zijn zelfs al mensen uit Damascus en Fatima naar hier gekomen. Geld vragen we er niet voor. Dat mag ook niet."

Nog straffer ...

Ook een Mariabeeld, een zogenaamde Rosa Mystica, die naast de buste werd geplaatst scheidt olie af, en uit de rozen op de borst komt soms bloed. "De olie ruikt naar hout wat mij aan het kruis van Jezus doet denken," beweerde Nelly.

Waarom ik mijn twijfels heb? Lees onderstaand bericht uit 2010 van Nelly Du Bois, gericht aan Rita van Holder, spilfiguur van gebedsgroep Jemari. Naar het schijnt is Rita in staat om in de ziel van mensen te kijken en hen zo te helpen; een iets, wat ik graag wil geloven, maar...

... indien je op de foto de buste bekijkt en ziet hoeveel 'olie' daarin werd verzameld; olie, dat al jarenlang uit dat beeldje sijpelt en alsmaar blijft sijpelen, kan ik moeilijk aannemen dat er mensen zijn die daaraan geloof willen hechten. Nu beweer ik niet dat het hondje zijn poot daarin opheft, doch vrees ik dat er iemand 'vals aan het spelen is', met misschien de bedoeling een geloof op te dringen. 'k Weet het niet. Jij wel?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht