ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Over menstypen gesproken … - Deel 2

De lezers, die me aanschreven, verkrijgen ditmaal een antwoord via dit blogberichtje.
door Tsenne Kikke - zondag 10 augustus 2014 6:58

Deze week verkreeg ik verscheidene vragen met betrekking tot het thema 'menstype'. Enerzijds vereist het beantwoorden van bepaalde vragen enkele bladzijden, en anderzijds betrek ik lezers graag bij het denkwerk. Om die reden zal ik hieronder enkele voorbeelden geven...

In onderstaande videoclip lijkt het er sterk op hoe een man in staat was om zagemeel in zijn mond in brand te steken; dit, zonder gebruik te maken van een vuurbron. Je moet het maar kunnen, nietwaar?

Liu Fei, is 55 jaar oud, en een professionele Kung Fu meester. In het YouTube-filmpje zie je hoe hij eerst een hele hoop Qigong-Hokus-Pokus verricht, zijn mond met zagemeel volpropt, en hoe er stilaan rook ontstaat. Na enkele seconden zijn er effectief vlammen in zijn mond te zien.

Hij deed er, naar het schijnt, zes jaren over om zich in deze vaardigheid te trainen, en hij beweert dat een beetje fosfor in het zagemeel 'het geheim' is. Natuurlijk zal hij er niet bijzeggen dat hij hoogstwaarschijnlijk zowel zijn gehemelte, zijn tong, en de rest van de binnenkant van zijn mond - dankzij het een of ander mondstuk, beschermt.

Menstype-1 is tot alles in staat om in het nieuws te komen. De miljoenen YouTube-filpjes op het internet zijn daarvan een bewijs.

Natuurlijk, schreef ik reeds eerder, zijn er volgens de leerstellingen van Gurdjieff verschillende soorten van mens-1-typen. Dit is gemakkelijk te begrijpen, vooral indien je weet dat 99,99% van de mensheid daaruit bestaat. Maar, de overige 0,01% geeft ons nog altijd een massaal getal. Reken voor jezelf maar eens uit wat 0,01% van 7.000.000.000 miljoen, oftewel 7 miljard, is. Die overige 0,01% zijn dus menstypen-2, menstypen-3, -4, -5, -6, of menstypen-7. Een Jezus, bijvoorbeeld, was een menstype-8.

Eenrzijds is het niet de bedoeling om mensen in vakjes te plaatsen, maar indien je het ooit met mij over de een of andere 'mens' praat, weet ik graag over welk menstype jij het hebt. Zo niet, gaan we elkaar niet goed begrijpen, vrees ik.

Liu, bijvoorbeeld, is een 1.3.2; het puur fysieke menstype, wiens hoofd over de hartstreek regeert, net als bij de echte yogi.

Maar, westerlingen, die aan yoga doen, zijn dan eerder menstypen-1.1.2, menstypen-1.2.1, of, menstype-1.1.3, omdat ze de dingen al nabootsend aanleren en geen enkele controle over hun lichamen hebben. Ik bedoel: tijdens de dag, in het gewone leven, en ik heb het dus niet over de tijdstippen waarin ze aan die vorm van gymnastiek of acrobatie doen. Anderzijds is aan yoga doel wél goed om het lichaam te onderhouden, beweerde Gurdjieff.

Examenvraag: welk menstype is dit Russisch jongetje? Zijn naam is Lyonya Shilovskya en hij is slechts 3 jaar oud. En, lijd hij aan ADHD? Of, is het een toptalent?

Menstypen

Het 'wonderkind' 5 jaar later...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht