ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Soundhealing, of klankheling, is in staat om de geest tot rust te brengen

Soundhealing, of klankheling, is vooral gebaseerd op het feit dat energie trilling is.
door Tsenne Kikke - zondag 20 oktober 2013 0:01

Soundhealing, of klankheling, is een verzamelnaam voor diverse disciplines, waaronder stemwerk, muziektherapie, zang, mantravorming,  stemvorkenleer, klankschalen, Tibetaanse electrumbellen, en zo meer, en zo meer.

In Amerika, bijvoorbeeld, bestuderen steeds meer wetenschappers het effect  van de stem, klank en muziek op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de mens. Uit hun onderzoeken blijkt dat ze allemaal een helende werking kunnen hebben - en, bij ziekte, het helingsproces kunnen versnellen. Meer en meer wordt het toegepast als therapie - of, als bijkomende ondersteuning bij therapieën.

Zo gebruikt de Amerikaanse oncoloog Dr. Gaynor in zijn eigen kliniek stem en klank gelijktijdig met traditionele behandelingen tegen kanker. Volgens hem wordt hierdoor het immuunsysteem versterkt en vindt de patiënt innerlijke rust en kalmte, hetgeen het genezingsproces bevordert.

Het mooie van alle onderzoek naar de helende werking van Soundhealing is dat veel van de technieken al duizenden jaren geleden werd toegepast door genezers en medicijnmannen uit die tijd - vooral, omdat er toen weinig andere dingen voorhanden waren.

Muziektherapie, bijvoorbeeld, is al eeuwenlang gekend voor haar helende krachten. Zo was Apollo de Griekse godheid van de muziek en geneeskunde. Van Aesculapius werd gezegd dat hij aandoeningen van de geest kon genezen dankzij zang en muziek, en muziektherapie werd ook in Egyptische tempels gebezigd. Plato beweerde dat muziek de emoties beroerde en de geaardheid van het individu kon beïnvloeden. Aristoteles leerde anderen aan dat muziek de ziel aansprak en beschreef muziek als een kracht die de emoties kon zuiveren. Aulus Cornelius Celsus (25 v.Chr. - ca 50) raadde de klank van cymbalen en stromend water aan om mentale aandoeningen te behandelen, enzovoorts.

Kortom..., welke vorm van klankheling men op zichzelf ook toepast - of laat toepassen: een lichaam, waarin de geest tot rust werd gebracht, is alleszins beter in staat om aan zelfheling te doen.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met soundhealing? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht