ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier BDE: Tijdens een bijna-dood ervaring belandde Don Piper in de Hemel

Goed nieuws voor alle gelovigen! De hemel bestaat echt, niemand gaat echt dood en iedereen komt echt waar in die hemel. Men zegge het voort!
door Tsenne Kikke - donderdag 20 juni 2013 2:37

Eben Alexander beweert: "Ik heb het bewijs dat de hemel bestaat!" Gelezen?...

Eben Alexander zegt dus dat de hemel bestaat. Eben Alexander is daar geweest. Eben Alexander zegt dat hij over hét wetenschappelijk bewijs beschikt dat beide uitspraken de waarheid zijn. Eben Alexander zegt dat hijzelf dat bewijs is.

Bovendien geeft hij ons de garantie dat iedereen na de fysieke dood in de hemel terechtkomt, dat we geen angst van de dood moeten hebben, en dat alle zieltjes de dood van het lichaam overleven. Beter nieuws kan hij ons niet geven! Tenzij je er geen woord van gelooft ...

Eben is niet de enige die beweert dat de Hemel een plaats is die bestaat. De 63-jarige Eerwaarde Don Piper uit Pasadena, Californië heeft zelfs 90 minuten van zijn leven in die Hemel gespendeerd. Hij heeft er zelfs een boek over geschreven, getiteld: '90 Minuten in de hemel'. Dan moet het wel waar zijn, nietwaar?

Het verhaal begint in 1989. Don Piper, vader van drie kinderen, is op weg van een conferentie naar huis. Op een smalle brug wordt zijn auto frontaal verpletterd door een grote vrachtwagen die op zijn weghelft terechtkomt. Hij zit bekneld en is op slag dood. Het toegesnelde ambulance-personeel legt een dekzeil over zijn auto, om hem aan nieuwsgierige blikken te onttrekken.

Een predikant staat in de file, die na het ongeluk ontstaat. Hij loopt naar voren om te zien of hij geestelijke bijstand kan verlenen. Op de plaats van het ongeluk voelt hij zich gedrongen om voor de dode man te bidden. Hij kruipt in het autowrak onder het dekzeil, legt zijn hand op een schouder van de man en begint te bidden en te zingen. En, terwijl hij een bekend lied zingt, begint de dode man ineens mee te zingen. De predikant schiet het autowrak uit...

Na negentig minuten komt Don Piper weer bij, doch ondertussen was hij wel die gehele tijd in de hemel geweest. Hij werd overweldigd door de schoonheid die hij daar gezien heeft, door de muziek die hij daar aanhoorde, en zo meer. Wel was er geen sprake van de 72 maagden die hem aldaar opwachtten. Is de islam dan zo verkeerd?...

De terugkeer in zijn zwaar verminkte lichaam bleek een ware foltering te zijn. Om die reden misschien besteedde hij slechts twee van de achttien hoofdstukken aan zijn 'ervaringen in de hemel', en in al de volgende hoofdstukken beschrijft hij de moeizame weg naar dat lichamelijke herstel.

Volgens hemzelf had hij dus een bijna-dood ervaring meegemaakt en werd hij naar onze Aarde teruggestuurd om ons de boodschap te vertellen 'dat de Bijbelse hemel een fysieke plaats is, die daadwerkelijk bestaat'.

Ik beweer niet dat Don Piper een leugenaar is, maar niemand belet jou om geen geloof te hechten aan zijn persoonlijke ervaringen. In elk geval was zijn boek een bestseller: meer dan 1.600.000 werden ervan verkocht.

Over associaties gesproken...

Vreemd, hoe de naam Don Piper me doet denken aan de rattenvanger van Hamelen, oftewel aan de 'Pied Piper of Hamelin' in het Engels. Geniet van 'The Pied Piper', gezongen door Crispian St Peters. Het is weliswaar geen Hemelse Muziek, noch een Hamelense, wel een hit uit 1966.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht