ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Natuurgeneeswijzen beogen de zelfgenezende eigenschappen van het lichaam te stimuleren

Natuurgeneeswijzen: aandoeningen die in de natuur voorkomen, kunnen door de natuur worden aangepakt.
door Tsenne Kikke - donderdag 17 januari 2013 14:42

Natuurgeneeswijzen is een verzamelnaam voor een heel spectrum van alternatieve geneeswijzen, die beogen de natuurlijke tendens van het lichaam - voor zover nog mogelijk - tot zelfgenezing te activeren en die zich bij voorkeur bedienen van methoden en middelen die in de natuur voorkomen.

Het zijn geneeswijzen, die zich richten op de gehele mens en niet enkel en alleen op de zieke delen of de ziekteverwekkers. Het zelfgenezend vermogen van de mens staat centraal evenals de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving.

In de visie van de natuurgeneeswijze zijn ziektesymptomen soms nuttige reacties, die kunnen duiden op zelfbeschermende en zelfgenezende processen. Symptomen zijn in het algemeen beelden, ziektebeelden, die verandering afdwingen.

De behandeling heeft als doel deze processen te stimuleren, te prikkelen, te ondersteunen, en in goede banen te leiden. Omdat deze natuurlijke processen zo belangrijk worden gevonden, gebruiken de natuurgeneeswijzen uitsluitend natuurlijke middelen en therapieën.

Gangbare hulpmiddelen zijn geneeskrachtige kruiden, biologische en homeopathische geneesmiddelen, acupunctuur, en zo meer, eventueel aangevuld met fysiotherapie en met allerlei vormen van lichamelijke oefeningen zoals ch'i kung of qigong, qihuna, tai chi, ademtherapie, werken aan een natuurlijke levensstijl alsmede het nuttigen van natuurlijke voeding en het innemen van bepaalde voedingssupplementen.

Kortom: de methoden die kunnen worden aangewend, zijn legio.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met natuurgeneeswijzen? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht