ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In India zijn olifanten een bedreigde soort

In India worden elk jaar olifanten door treinen aangereden.
door Tsenne Kikke - woensdag 2 januari 2013 23:17

In India zijn olifanten niet veilig. Niet enkel en alleen, dat men er op jaagt voor hun ivoor, maar ook omdat treinen hen stilaan meer en meer uitmoorden. In de laatste 5 jaar zijn er al meer dan 300 van hen gedood.

Olifanten worden door godsdienstige Hindoes als heilige dieren vereerd en momenteel zijn er in geheel India nog maar een 26.000-tal in leven.

Enkele dagen geleden, bijvoorbeeld, heeft een passagierstrein vijf olifanten doodgereden toen een kudde in het oosten van India het spoor trachtte over te steken. De afdeling wildbeheer beschuldigt het staatsspoorbedrijf van nalatigheid, vooral omdat de Dienst der Spoorwegen zeer goed weet dat volwassen olifanten er alles aan doen om hun jonge kalveren te beschermen.

Als die jonge kalveren op het spoor blijven staan, kan een aankomende trein - in de ogen van een volwassen olifant -  als een aartsvijand worden aanzien. Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht