ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Jassentechniek: een psychologische aanpak om overtollig ballast van zich af te werpen

De Jassentechniek wordt, bijvoorbeeld, aangewend bij burn-out symptomen, angsten, spanning, stress, onverwerkte trauma's, vermoeidheidsklachten en bij een groot aantal fysieke klachten.
door Tsenne Kikke - vrijdag 2 november 2012 0:21

De Jassentechniek is een behandelingsmethode waarbij men in staat wordt gesteld om in een korte tijdspanne een enorme hoeveelheid ballast - lees ‘jassen’ - los te laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angsten, negatieve overtuigingen, projecties en vastgeroeste patronen. Allemaal dingen, die een persoonlijke groei en een gelukkig leven kunnen afremmen, of in de weg staan.

De naam ‘Jassentechniek’ is ontstaan doordat het fysieke lichaam werd vergeleken met een kapstok, waaraan de ballast in de vorm van jassen hangt. Elk met een eigen naam, zoals een verbindingenjas, traumajas, projectiejas, stressjas, en ga zo maar door. Wanneer er teveel jassen aan een kapstok hangen, ziet men de kapstok niet meer. Men ziet dan niet meer wie men echt is.

Kenmerkend voor mensen die last van hun ballast ondervinden, is dat ze snel vermoeid worden en futloos zijn. Sommigen hebben het gevoel niet vooruit te komen en vast te zitten in werk of relatie. Anderen hebben meer het gevoel in cirkeltjes te draaien of tegen de stroom in te zwemmen. Weer anderen ervaren hinder van onverklaarbare gevoelens, negatieve gedachten, toenemende angst, stress of worden dagelijks ‘achtervolgd’ door een onverwerkt verleden. Kortom: ieder mens ervaart zijn of haar belastende verleden anders.

De techniek komt er eigenlijk op neer, dat men bij de therapeut de jassen uit laat trekken waardoor men de belastende delen van de ballast één voor één loslaat. Deze techniek wordt, bijvoorbeeld, aangewend bij burn-out symptomen, angsten, spanning, stress, onverwerkte trauma's, vermoeidheidsklachten en een groot aantal fysieke klachten.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen opgedaan met de jassentechniek? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in reclame en naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht