ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Gezondheid: zuiveringszout, alias baksoda E500, tegen griep en kanker ?

Natriumwaterstofcarbonaat, beter gekend als 'baking soda' of als zuiveringszout zou sommige kankers kunnen doen verdwijnen ...
door Tsenne Kikke - woensdag 14 november 2012 6:23

De formule van het Engelse woord 'Sodium bicarbonate', of 'sodium hydrogen carbonate', ook wel 'baking soda' genoemd, en van het Franse 'bicarbonate de soude', is NaHCO3, hetgeen dan weeral vertaalt in natriumbicarbonaat. In elk geval is het een hoofdbestanddeel voor bruisproducten.

Baking soda, of zuiveringszout, is een witte kristallijne stof, dat goed oplosbaar is in water en dat ook wordt gebruikt in bakpoeder als rijsmiddel in plaats van gist. Als toevoeging aan levensmiddelen heeft het het E-nummer E500. Het werd door de Oude Egyptenaren gebruikt om hun doden te mummificeren. Maar, laten we ons nu met de nog levenden bezighouden ...

Natriumwaterstofcarbonaat wordt in het lichaam in grote hoeveelheden geproduceerd door de alvleesklier om de zure maaginhoud te neutraliseren in de twaalfvingerige darm.

Andere gebruikte benamingen van Natriumwaterstofcarbonaat, zijn: Bakzout - Zuiveringszout - Natriumwaterstofcarbonaat - Dubbelkoolzure soda, en Baksoda E500.

Gebruik: Hier zijn enkele van de tientallen tips...

- Samen met citroenzuur een basisingrediënt in bruisballen.
- In te zetten als PH-regulator wanneer de pH-waarde te laag is.
- Als badzout werkt sodiumbicarbonaat zeer verzachtend.
- Een goede geurkiller, en daardoor goed in te als werkstof in deodorant.
- Een beetje poeder op de tandborstel, al dan niet met tandpasta, zorgt voor witte tanden.
- Bij vermoeide en opgezette voeten aan een voetenbad toevoegen zal de vermoeidheid uit de voeten trekken.
- Vuile thermos? Vul die met kokend water waar je 3 soeplepels soda in oplost. Laat een nachtje trekken. Vijf keer of meer overvloedig omspoelen en jouw thermos ziet er zo goed als nieuw uit.
- Een uitzonderlijke vette vaatwas? Kap er een dikke soeplepel van in.
- Je kunt ook zuiveringszout oplossen in een glas water en gebruiken als mondspoelmiddel, enzovoorts...

Je vindt zuiveringszout in de gewone winkel, maar best is om jouw natriumbicarbonaat in pure vorm (NaHCO3) bij de apotheker aan te kopen, want er zijn nog enkele interessante toepassingen.

Naar het schijnt is het een economische manier om jezelf van kwaaltjes af te helpen, waaronder acne, kanker, verkoudheden, een gezwollen maag, last van de darmen, zweetvoeten, en zo meer.

Dr. Mark Sircus en Dr. Simonchini, een oncoloog, uit Rome, hebben aangetoond hoe natriumbicarbonaat aangewezen is tegen schimmelbestrijding en tegen verscheidene soorten kankers. Nadat ze tumoren met sodiumbicarbonaat hadden besprenkeld, werden die veel kleiner, en verdwenen ze binnen de enkele dagen.

Dr. Mark Sircus heeft daarop een eigen therapie ontworpen, omdat het niet alleen gaat om de kanker te doen verdwijnen, maar ook om het lichaam terug in evenwicht te brengen. Zijn therapie bestaat uit: ademhalingsoefeningen, lichaamsoefeningne, massage, zichzelf aan zonnestralen blootstellen, tezamen met een natriumbicarbonaattherapie.

Een frappant voorbeeld hiervan was Vernon Johnston, die zichzelf van een kwaadaardige prostaatkanker genas. Hij mengde 2 theelepels zuiveringszout in een glas water, voegde er melasse bij, een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. Melasse: hoogstwaarschijnlijk om de smaak te verbeteren. Maar, nog beter dan deze woorden: helemaal onderaan kun je hem voor jezelf aanhoren.

Dr. Sircus, die het boek 'Sodium Bicarbonate – Rich Man’s Poor Man’s Cancer Treatment' schreef,  heeft ook een eigen blog.

Bakzout, of Baking Soda, is niet hetzelfde als Bakpoeder (Baking Powder in het Engels). Bakpoeder is een mengsel van natriumbicarbonaat met citroenzuur of wijnsteenzuur. Het werkt hetzelfde als de natriumbicarbonaat (Baking Soda), alleen hoef je bij het gebruik van bakpoeder niet zelf te zorgen voor een zure ingrediënt om te mengen.

Ook is bakzout, of Baking Soda, absoluut niet hetzelfde als Soda (Na2CO3), of huishoudsoda, of natriumcarbonaat. In Engeland wordt Soda verkocht onder de naam: Washing soda, Sodium carbonate, Soda crystals, Soda ash en Soda carbonate.

Baking Soda (Natriumbicarbonaat, Baking Soda, zuiveringszout of dubbelkoolzure soda) mag men dus niet verwarren met Soda, of huishoudsoda. Deze wordt veelal gebruikt voor het reinigen en schoonmaken van diverse schoonmaak karweitjes, zoals het reinigen van aangekoekte pannen, vloeren,wandtegels, sanitair, ontvetten van glaswerk en het ontstoppen van de afvoer. Deze Soda, of huishoudsoda is een chemische natriumverbinding én een bijtende stof. Niet geschikt voor inname dus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht