ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Cranio-sacraal therapie stimuleert de zelfhelende vermogens

Cranio-sacraal therapie stimuleert de zelfhelende eigenschappen van het lichaam.
door Tsenne Kikke - maandag 2 juli 2012 18:09

Cranio-sacraal therapie berust op manipulaties van het zogenaamde craniosacrale systeem.

Het craniosacrale systeem is een onlangs ontdekt fysiologisch systeem dat in ieder van ons aanwezig is. Het wordt omsloten door de botten en vliezen van de schedel en het ruggenmerg. Het systeem begint binnen de schedel (het craniale deel) en strekt zich uit tot het bekken (het sacrale deel). Daarbinnen circuleert de hersenvloeistof in een bepaald ritme, dat overal aan het lichaam waargenomen kan worden door de gevoelige therapeut. Deze corrigeert verminderde beweging of een disbalans in het functioneren van dit systeem. Een disbalans kan ontstaan door bijvoorbeeld een lichamelijk of psychisch trauma, ziekten, ontstekingen, stress, emotionele blokkades. Het toepassingsgebied is dan ook zeer breed: hoofdpijn en migraine, spanningsklachten, geboortetrauma, psychosomatische klachten, chronische pijn en vermoeidheid.

Cranio-Sacraal Therapie is een holistische therapie dat volgens de beoefenaars ervan stimulerend werkt op het zelfhelend en zelfregulerend vermogen van de cliënt en die een impuls geeft aan het proces van heelworden en bewustwording.

De grondlegger van de Cranio-Sacraal Therapie is John Upledger, osteopatisch arts en chirurg.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier ervaringen gehad met cranio-sacraal therapie? Of, weet je er iets meer over te schrijven? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht