ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sofie Terpstra's blog

Top 4 boeken over spiritualiteit

http://cms.ics-digital.com/ckeditor_assets/pictures/11841/content_pexels-photo-373465.jpeg
Pexels

Ben je toe aan nieuwe lectuur? Behalve het lezen van deze blog, verrijk je jezelf natuurlijk graag met behulp van een aantal inspirerende boeken. Hieronder vind je een lijst met interessante lectuur binnen het thema spiritualiteit. Ideaal om te lezen op een zondagnamiddag aan de haard met een tasje thee. Leg een dekentje over je benen heen, en enkele zachte kussens in je rug. Steek de kaarsen aan voor extra gezelligheid. Bestel een gezonde maaltijd via bijvoorbeeld Deliveroo, zodat je jouw aandacht vandaag niet hoeft te schenken aan koken en de afwas. Zo blijft je aandacht volledig bij jouw spirituele ontwikkeling. 

1. Eckhart Tolle - 'De kracht van het NU'

Dit boek is een klassieker in de categorie spirituele boeken en heeft al tal van mensen geholpen bewuster in het leven te staan. Het boek leert je om jezelf van je analytische geest te verlossen. Je bent immers je denken niet. Vind je authentieke kracht door jezelf over te leveren aan het nu, zo leert Tolle ons. Je vindt er vreugde en leert er jezelf in je volle kracht te omarmen. Ontdek het zelf en stel je open voor de kracht van het nu

http://cms.ics-digital.com/ckeditor_assets/pictures/11840/content_pexels-photo-268134.jpeg
Pexels

2. 'De ontembare vrouw als archetype in mythen en verhalen' van Clarisse Pinkola Estés

Een must-read voor alle vrouwen. Een boek vol wijsheden. Het geeft een perspectief in de Jungiaanse psychologie van de vrouwelijke natuur, gesymboliseerd in sprookjes, mythen en verhalen. Het boek gaat ervan uit dat elke vrouw begaafd is, omdat ze eigenschappen van kracht, creativiteit en vitaliteit in zich draagt. De verhalen, die verteld worden, dragen bij tot de individuatie en volwassenwording van de lezer. Een zinvolle persoonlijke verkenning, en bovendien een interessante leeservaring.

3. 'Rusteloos' van Ignaas Devisch

Ignaas Devisch is professor ethiek, filosofie en medische filosofie. Zijn boek werd verkozen tot beste spirituele boek in 2017 en gaat over hoe we staan tegen de drukke en veranderende werkelijkheid. Het probleem omvat verschillende tegenstrijdigheden zoals: we werken minder, maar hebben het drukker. We beschikken over meer vrije tijd, maar hebben een slaaptekort. De burn-outs stapelen zich op en mensen plannen alles vol. De tijd wordt obees. Een te vol leven, dat de mens zelf veroorzaakt. Is de rusteloosheid een probleem - of, één van onze grote drijfveren?

4. 'Steeds leuker' van Jelle Hermus

Dit boek is geschreven door Jelle Hermus, de oprichter van het platform soChicken.nl. Niet alleen zijn website met meer dan 600.000 maandelijkse lezers, maar ook zijn boek wordt enthousiast onthaald. Het boek gaat over voordelen zonder nadelen. Hoe je het leven leuker kan maken met minder moeite. Je weet vaak hoe je je voelt, maar weet niet wat je precies wilt met je leven. Kleine stappen in de juiste richting brengen je naar waar jij uiteindelijk wil zijn. Maak je leven leuker en verrijk niet alleen jezelf maar ook je omgeving. Neem het leven niet te serieus - en, met een open hart en wat humor kom je al heel ver.

Ziezo, dit zijn enkele toppers om te lezen binnen de categorie spiritualiteit. Ga je boek halen in de bibliotheek, en geniet ervan. Héél veel leesplezier gewenst. Laat ook weten welk boek jouw favoriet is.Gepost door Sofie Terpstra op maandag 26 maart 2018 0 reactie(s)
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht