ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Rishi's blog

Instinct of Intuïtie?

Instinct of intuïtie?

Wat hebben instinct en intuïtie met elkaar te maken?

Hebben mensen ook instinct of alleen dieren? Wat is het verschil tussen instinct en intuïtie? Hebben mensen dan intuïtie in plaats van instinct?

Instinct is intelligentie

Een lichaam wil zichzelf heel houden. Z’n integriteit bewaren. Altijd. Dierlijke -, menselijke - en plantaardige lichamen. Als een lichaam in zijn of haar bestaan bedreigd wordt, reageert het. Het verdedigt zich.

Bij dieren en mensen noem je dat instinct. Instinct is een energie die direct handelt. Het heeft geen enkele overweging. Het handelt instinctief zeggen we dan. Het hoort bij je lichaam als onderdeel van overlevingsenergie. Zonder kan een lichaam niet.

Integriteit van het lichaam

De integriteit van je lichaam kan aangetast worden door ziekte, een ongeval of verwaarlozing. Het klopt dan bij jou aan om gehoord te worden. Help me. Het heeft daarvoor allerlei signalen ontwikkeld.

Pijn is daar een van. Luister je niet, dan begint je instinct steeds harder te kloppen. Het wordt dan pijnlijker voor je...

Instinct wil overleven

Het lichaam wil liefst met je samenwerken. Dat is ook de afspraak tussen jou en je lichaam. Maar sta je in de weg of luister je niet dan gooit het je er uit. Bij hoge koorts bijvoorbeeld. Het probeert het dan helemaal zelf op te lossen.

Als het lichaam beschadigd is probeert het zichzelf altijd te helen. Het wil hiermee z'n integriteit herstellen. Het bezit het vermogen tot zelfgenezing. Het is een healingenergie die zichzelf blijft ontwikkelen.

Instinct wil voortplanten

Een ander instinct van het lichaam is om zichzelf voort te planten, te reproduceren. Het lichaam wil dan op een bepaalde leeftijd sex ervaren. Dat is een kracht waar in veel religies en spirituele tradities veel angst voor is of het sterk veroordelen. Vooral voor de seksuele kracht van vrouwen.

Je kan proberen deze krachtige energie te ontkennen of te onderdrukken. Bij jezelf of bij anderen. Dat verlies je altijd. In alle opzichten.

Je kunt er ook mee om leren gaan, het respecteren en er van genieten. Het is een gift die je bij een lichaam krijgt. Seksualiteit kun je zien als de viering van het lichaam. Voor jou als individu of om samen met iemand te ervaren.

De intelligentie van het lichaam

Al deze genoemde energieën vind je in je onderste twee chakra's. In die chakra's worden deze energieën gegenereerd. Ze komen met het lichaam.

Je eerste chakra is je stuitchakra onderaan je ruggengraat. Het tweede chakra bevindt zich twee vingers onder je navel. Vanuit je onderlichaam stroomt deze intelligentie van je lichaam dan omhoog, naar jou. Om gehoord te worden. In de taal van emoties, gevoelens en andere sensaties.

Aan jou ermee om te gaan. Op je eigen unieke manier.

Intuïtie is het weten van jou, het wezen

instinct of intuïtie

Intuïtie is het weten van, voor en over jou als spirit. Intuïtie werkt voor jou zoals het instinct voor je lichaam werkt. Het is het weten wat je 'zómaar & zonder reden' weet.

Dit spirituele weten wil jou ook heel houden, net als instinct dat bij een lichaam wil. En intuïtie wil je leiden. Je kunt dat waarderen en er naar luisteren of het aan de kant schuiven.

Een raar menselijk wezen

Je hebt als spiritueel wezen een menselijk lichaam weten te scoren. Daar heb je de informatie voor. Jij en je lichaam vormen daardoor samen een menselijk wezen, a human beïng. Geen plantaardig wezen, want dan kon je dit niet lezen...

Samenwerking tussen instinct en intuïtie

Het instinct en je intuïtie leren samen te werken in één ruimte. Beide zijn knap eigenwijs dus dat levert nog wel eens problemen op. Bij de meeste mensen zie je dan ook dat de nadruk ligt op proberen menselijk te wezen.

Intuïtie groeit

Intuïtie groeit door ervaringen. Ook door ervaringen in en met een lichaam. Dat is een heel groot avontuur voor een spiritueel wezen. Het is dan ook dynamische energie. In het zevende chakra, je kruin-chakra, vind je deze energie die we ook 'eigen weten' of autonomie noemen.

Intuïtie komt naar jou via je waarneming. Continu. Tenminste, als jij aanwezig bent om er naar te luisteren. Je staat er sowieso bewust of onbewust mee in contact. Je reageert er op. Door je bewust zijn kun je daardoor daadwerkelijk iets veranderen in je eigen ruimte.

Aanwezig of afwezig?

Vaak ben je met je aandacht echter bij iets anders, niet in het hier en nu. Bij een ander, het verleden of in de toekomst. Je hebt afgeleerd om naar je intuïtie te luisteren omdat je dacht dat een ander het beter voor je wist...

Door je intuïtieve bewustzijn te vergroten vergroot je je aanwezigheid en je autonomie in je eigen leven. En je intelligentie :-)

Herken je helderheid, je intuïtie

Hoe je je eigen intuïtie herkent? Het is vanzelfsprekend en voelt raar genoeg heel gewoon. Dat is het bijzondere eraan. Het komt via je helder weten, zien, voelen, horen en nog zo wat dingen naar je toe.

Soms komt daar iets tussen en moet je dat weer leren herkennen. Leren om weer te luisteren naar jezelf.

Het meest belangrijke; het staat altijd ten dienste van jou. Het wil je dienen, het wil je pad verlichten. Dat noemen we intuïtief.

"Your intuiton is the guiding light of your spiritual nature"

Mooier kan ik het niet zeggen.Gepost door Rishi op zondag 24 februari 2019 0 reactie(s)
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht